keskiviikko 26. marraskuuta 2014

♥ 53 Oivalluksia kouluvalmennuksessa

Huippu kouluvalmennus


Nyt alkaa valmennuskuviot taas pikkuhiljaa selkeytyä sekä mulla että äitillä. Tänään olin taas Jonna Aaltosen kouluvalmennuksessa, ja Coda oli ihan huippu hyvä! Huomenna sillä on ansaittu vapaa :)


Kuvia ei tältä päivältä ole, joten nappasin pari kesäkuvaa tähän ettei ihan kuvattomaksi jää :)

kesä ♥

   Keskityttiin tänään lähinnä siirtymisiin, ja pikkuhiljaa Coda suostui käyttämään takapäätä enemmän. Sain itsekin taas muistella miten sitä kouluratsastusta nyt rehellisesti pitikään ratsastaa. Siirtymisistä jäi päällimmäisenä mieleen se, että Codan pitää kantaa itsensä siirtymisen läpi, eikä se saa uudessa askellajissa siirtymisen jälkeen poistua takajalkojensa päältä juosten alta. Ravista käyntiin siirryttäessä Codalla on huono tapa, että se koittaa aina lösähtää pitkäksi ja lopettaa työskentelyn. Ravi -> käynti, ja käynti -> ravi sujui kuitenkin ihan hyvin muutaman toiston jälkeen.
      Parhaiten onnistui siirtymiset raviin käynnistä ja laukasta, mutta ravissa piti taas olla heti tarkkana ettei Coda lähtenyt alta. Lopuksi sain Codan pysymään haluamassani kokoamisasteessa siirtymisen läpi ja jälkeen, ja jäi tosi hyvä fiilis! Laukannostot koottuna oli vasempaan hankalampia, ja toistoja piti tehdä useita ennen kun saatiin kelvollinen nosto ilman että Coda nousee halutusta muodosta tai levähtää pitkäksi. Oikeaan sujui huomattavasti paremmin.
     Loppua kohti meno parani, paitsi koska valmennus oli koko tunnin niin Coda vähän väsyi lopussa (joka on tietysti tässä yhteydessä hyvä asia kunnon nousemisen kannalta). Kuten sanoinkin jo alussa, huomenna Coda saa ratsastusvapaan. Kävelykoneeseen se menee kuitenkin huomenna ja pe, jolloin Tuisku ratsastelee kun meillä on äitin kanssa menoa :)


Huomaa kyllä näitä kuvia katsellessa että Coda on saanut vähän lisää lihaksia kesästä :)


Palaillaan vielä viikonloppuna ennen joulukalenterin alkamista, muistakaa että aiheita saa ehdotella aina 23.12 saakka :)!

 

♥: Idde


2 kommenttia:

 1. Vähänkö Coda on hieno!
  Jotakin joulukalenteriin vois olla esim. Talliesittelyä, varustepostauksia, teidän viikkokalenteri (siis viikossa esim kaks estepäivää, yks maasto yms), teidän tavotteista ens vuodelle. Mitä sä haluisit kouluratsastuksesta ja esteistä oppia tai muuta tällasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista ja hyvistä ideoista :) !

   Poista