♥ Coda

C-Hermano de Contact Z

 

 

Nimi: C-Hermano de Contact Z
Fei-nimi: Codie Z
Kutsumanimi: Coda


Sukupuoli: ruuna
Syntymävuosi: 2007
Väri: Ruunikko


Kilpailutaso: re: 135cm, HeB
Koulutustaso: re: 140cm, HeA


Rotu: Puoliverinen
Kantakirja: Zangersheide
Maa: Belgia


Isä: Contact v.d. Heffinck
Emä: Irnita
Isänisä: Concept
Emänisä: Nimmerdor


Lisää sukua löydät sukupostista.
      Blogin päätähtenä toimii vuonna 2007 syntynyt pv-ruunani Coda. Coda kilpaili kaudella 2014 pääasiassa minun kanssa aluetasolla 90cm ja 100cm-luokkia, sekä valmentajani Tuisku Kivikosken kanssa 7-vuotiaiden racingia (sekä joitakin avoimia luokkia) 130-135cm tasolla.
     Kauden 2015 C kilpaili mun kanssa lähinnä 110cm luokkia. Kausi 2016 starttailtiin käyntiin metrin luokista, kunnes sitten kesällä muutimme Codan kanssa Saksaan. Sielä keskityttiin enemmän koulupuoleen, jossa kehitystä tapahtuikin paljon. Tällä hetkellä meillä ei ole kiire minnekään, ja edetään hevosta kuunnellen molemmissa lajeissa.
     Coda tuli mulle vuoden 2013 itsenäisyyspäivänä, ja se on kotoisin Belgiasta. Coda on luonteeltaan seurallinen ja kiltti, ja se tykkää jutustella lähes kaikkien ihmisten ja eläinten kanssa. Ratsastaessa se ei anna mitään ilmaiseksi, muttei se mikään hankala ole. Sileällä yrittää päästä helpolla, ja saattaa olla joskus jopa laiskahkon puoleinen, mutta etenkin esteillä se syttyy aina sopivasti :) Nuorempana Coda osasi esittää mieleisensä kevätjuhlaliikkeet melko rajusti, mutta iän ja luottamussuhteen kasvettua pelleily on jäänyt lähes kokonaan. Mikään tädinkuljetin se ei kuitenkaan ole, ja halutessaan melkoisen reaktiivinen otus. Tällä hetkellä kuitenkin ikä näyttäisi tehneen tehtävänsä, ja näin 10-vuotiaana poika osaa jo käyttäytyä ihan mallikkaasti.Savonlinna Opera Games 2014, Tuisku ja Coda 135cm


     Me Codan kanssa nautitaan kisaamisesta, ja nostetaan tasoa aina kun olemme valmiita isompiin luokkiin. Tavoitteet meillä on tulevaisuudessa korkealla, mutta polku huipulle tullaan kulkemaan erittäin rauhassa, ja oman kehitykseni rajoissa. Coda on aijemmin kilpaillun Belgiassa nuorten hevosten kansainvälisiä 110cm ja 120cm luokkia 5- ja 6-vuotis kausillaan, joten suuremmatkin kilpailut on tullut jo sitä kautta tutuksi.
     Myös Suomessa Coda on Tuiskun ja mun kanssa kertänyt jo lähes jokaisen kisa-areenan, eikä erikoiset esteet tai ympäristö stressaa sitä lainkaan. Codan kanssa on kiva olla reissussa, kun tietää että se on helppo hoitaa joka tilanteessa. Voi keskittyä itse kisaamiseen, kun ei tarvitse miettiä juoko tai syökö se nyt tarpeeksi. Toivottavasti saan pitää sen kisakaverina vielä pitkään!
Oon kyllä niin onnellinen Codasta, enkä voisi parempaa hevosta edes toivoa :)


2 kommenttia: