maanantai 31. lokakuuta 2016

♥226 Codan ja Capun kuulumiset

Pojat on poikii


Pienen hiljaiselon jälkeen täällä taas, ja vuorossa vähän mun molempien poikien kuulumisia! Olin viikko sitten Suomessa käymässä, ja pääsin vihdoin näkemään Capun livenä. On kyllä aivan ihana varsa, niin luonteeltaan, kuin ulkonäöltäänkin ♥ Toki tähän aikaan vuodesta alkaa jo karva olla vähän pidempi, mutta niin kuuluukin. Hän on niin reipas poika, liikkuu hyvin, ja muutenkin kaikin puolin aivan ihana "pieni"!Ig: esteheppacodanelamaa :)


     Ajelin viime viikon sunnuntaina yli kaksi tuntia suuntaansa, jotta pääsin katsomaan Capua. Sielä hän oli niin reippaana vastassa, ja menin heti moikkaamaan poikaa. Toinen tuli katsomaan että mikäs kaksijalkainen se sinä olet, johon vastasin vaan että sun uusi omistaja :) Capu näytti olevan asian kanssa ihan sujut, ja sitten pojat pääsi kentälle liitelemään. Capu ja sen paras kaveri Cola (Myynnissä! i Cent, ei Laptop) esittelivät hienosti kaikkia askellajeja, ja päätyivät myös kolme pientä ristikkoa sisältäneeseen kujaan. Eipä niitä voinut siltä enää poiskaan päästää, ja niin vaan pojat hyppäsivät elämänsä ensimmäiset esteet!
     Sitten vielä rapsuteltiin hetki kentällä, ja tehtiin ihan perus forward-back harjoitusta, jonka C hoksasikin tosi äkkiä. On ne hevoset kyllä fiksuja eläimiä, ei voi muuta sanoa! Sitten pojat pääsi takaisin kavereiden luokse pihattoon, ja matkalla treenattiin mitä pitikään tehdä kun ihminen pysähtyy. En malta odottaa että haetaan poika kotiin, ja sitten kun muutan takaisin Suomeen pääsen tekemään ja treenaamaan sen kanssa vaikka mitä! Niin paljon olen elämäni aikana nähnyt huonokäytöksisiä hevosia, että omistani en sellaisia halua, kaikki kun kuitenkin lähtee ihan peruskäsittelystä, ja kunnioituksesta ihmistä kohtaan :) Karvapallot ruokabaarilla :)


     Sitten Codan kuulumisia vielä pikaisesti. Estetreenit on mennyt pääosin erittäin hyvin, vaikka kerran pääsinkin testaamaan maneesin pohjahiekan koostumusta. Ollaan hypätty nyt ihan reilua 110cm -tasoa, ja Coda on ollut ihan super hyvä ratsastaa! Yhden pienen vesiesteen kanssa taas jouduttiin vähän taistelemaan, ja sen seurauksena jalkauduinkin kertaalleen. Sen jälkeen C sai kyllä kuulla kunniansa, kun meinasi mennä ihan pelleilyksi. Ei kysynyt enää kertaakaan että mennäänkö vai eikö mennä, ja sain Stefanilta paljon kehuja että ratkaisin tilanteen oikein ja ratsastin hyvin. Juteltiin myös että molemmissa näkyy hyvää kehitystä, enkä luultavasti kahdeksan viikkoa sitten olisi kyennyt ratkaisemaan tilannetta niinkuin nyt, vaan olisin mennyt ihan lukkoon. Toivotaan hyvää virettä myös ensi torstaille!
     Koulupuolella Coda on mennyt paljon eteenpäin, mutta vielä on irrallisia palasia, jotka eivät ole loksahtanut paikoilleen. Helppoa ei ole, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Ajankohtaisia aiheita on nyt ollut mm. suoruus ja itsensä kantaminen, enkä voi väittää että nämä neuvot olisi pelkästään hevoselle. Ehdottomasti kuitenkin kehitystä havaittaavissa, ja on se aika hienosti siirtänyt lihaksensa oikeisiin paikkoihin. Kyllä se jo jaksaa paremmin kootakin, ja aika lähelle piruettilaukkaakin ollaan päästy. Kyllä siitä vielä hyvä tulee! Klippasin pojun myös pari päivää sitten, niin kelpaa taas treenatakin. Ensimmäistä kertaa ajoin jalatkin, tosin vain polviin saakka, mutta super ylpeä olen kyllä, miten siisti siitä tuli. Muiltakin on tullut kehuja, ettei näy mitään raitoja, linjat on siistit, ja jalatkin nätisti häivytetty :) Kuvaa en ole muistanut vielä napsasta, mutta sen sijaan loppuun vielä vähän Capu-fiilistelyä ♥

Ihanaa viikkoa kaikille ♥


6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihana varsa! Milloin tule takaisin Suomeen ja mitä meinasit sitten tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hän on aivan ihana! Joskus keväällä olisi tarkoitus tulla, ja sitten jatkaa jonkin sortin opiskeluja :)

   Poista
 2. Oi että!! Ootte mahtava pari capun kanssa!�� kyllä myöskin codan kaa!�� mutta Aijotko sä kouluttamaan capua? Jos niin voitko siitä tulla postausta ja siis asuuko capu suomessa??? Mutta hyvä postaus Idde!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon :)! Aijon pienestä asti tehdä Capun kanssa sitten maastakäsittelyä yms, mutta ratsukoulutuksen hoitanee sitten ammattilainen. Toki postausta tulee varmaan sitten, kun nään Capua vähän enemmän! Asuu suomessa :)

   Poista
 3. Aivan ihana varsa! Oletko itse ostanut sen vai sponsori? ;)
  Minusta olisi kiva kuulla mitä haluat elämältäsi/tulevaisuudeltasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä ihana :) On itse ostettu! Tarkoitus olisi mennä sitten Suomeen palattuani takaisin koulun penkille, heppojen kanssa touhuta paljon kaikenlaista, ja oppia mahdollisimman taitavaksi ratsastajaksi, sekä hevosten käsittelijäksi :)

   Poista