tiistai 29. joulukuuta 2015

♥188 Jouluspesiaali 9/10 - Istunnan tuunausta

Istuntatunti 27.12

 

Sunnuntaina oltiin Codan kanssa Krista Mutasen istuntatunnilla. Coda oli pikku pakkasesta johtuen etenkin alkuun aika energinen, mutta tosi kiva ratsastaa. Alun parit lähdöt puuttuu videolta, mutta yksi pieni singahdus on myös klipissä mukana. Tunti meni hyvin, ja sain tehtyä korjauksia istuntaani. Treeniä vaan niin eiköhän se siitä :)

     Aloitettiin tunti ympyrällä, ja Krista keskittyi mun istuntaan kaikissa askellajeissa. Tehtiin siirtymisiä, ja mun piti aina siirtymisen läpi vahtia istuntaa. Sitten tehtiin vastalaukkoja, väistöjä, voltteja jne. Videolta näette aika paljon, mutta omaan silmään saatiin aikaan korjausta parempaan. Codan ravi on oikeasti aivan kamala istua, tosi iso ja terävä, joten siinä istumisessa on kyllä vielä hommaa. Laukassa saatiin Coda suoraksi, ja muutenkin kulkemaan hyvässä tasapainossa. Loppua kohti alkoi vähän väsymään, kun se joutui kuitenkin tehdä töitä tosi paljon. Ihmeen hyvä kunto sille on kuitenkin tullut, ja lihaksistokin on kasvanut hyvää vauhtia. Kaksi vuotta sitten Coda käytti 145cm ulkoloimia, ja nyt 165cm meinaa jäädä jo pieneksi, lihasmassaa on siis tullut aika kivasti :)
Eiköhän se istunta ala parantua, kun treenataan vaan kovaa :)

8 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus, hienosti teillä sujuu. :)

  VastaaPoista
 2. Sama mullakin on mun tuntivakituisen kanssa, laukka ja käynti on kivaa ja reipasta, mutta ravi korkeaa ja kovaa, välillä tuntuu, että kun ei kevennä, ei pysyisi lainkaan edes maanpinnalla ;) Hyvin teillä kyllä menee, osaisinpa määkin pitää noin tasaisen istunnan laukassa, kun meinaan aina nojata eteenpäin, kun pidän useasti harjasta kiinni, sillä hevosella on säkää n. 178 cm... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpas kookas kaveri :) kiitos paljon!

   Poista
 3. Tommonen istuntatunti ois omallekin kohdalle todella tarpeellinen! Todella kiva tää video, kun samalla kuuli opettajan ohjeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä hyödyllisiä, ja ihan kivaa vaihtelua perus kouluvalkkujen rinnalle :) kiitos, kiva jos pidit!

   Poista
 4. Pitäis kyllä itekki mennä istuntatunnille! Näyttää teillä tosi hyvältä! Handlaan kyllä nykyään oman hevosen ravin, mutta ongelmaksi on ilmentynyt, että jossain vaiheessa loppuu vatsalihaksista voima xD Meillä kans iso ja terävä ravi siis. Nyt vielä pahentunut, kun alkaa saamaan peppuun koko ajan enemmän voimaa ja puskee sieltä enemmän ja enemmän ja selkä nousee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä hyödyllisiä! ja joo, pitäisikin treenata myös muuten ratsastuksen ohella, niin jaksaisi ratsastaakin paremmin :)

   Poista