lauantai 25. huhtikuuta 2015

♥121 Hiekan maistelua ja sijoittumista Ypäjällä

No johan oli kisat

 

Tänään oltiin Ypäjällä, ja luokat oli siis 100cm ja 110cm. Jos joku on equipesta kurkannut jo, niin metristä otettiin hylky ja kympistä sijoitus. Heti alkuun: Coda suoritti paremmin kuin hyvin, en voisi parempaa hevosta itselleni kuvitellakaan ♥

      100cm ei sujunut ihan kun strömssöössä, mutta kaikesta sitä oppii. Tosiaan päästiin radalla kakkosesteelle saakka, jonka jälkeen matka tyssäsi. Ykköseltä kakkoselle väli oli sen verran pitkä, etten ollut mitään laukka-askelia siihen erikseen suunnitellut, näin etäisyyden kaukaa, ja lähdin sitten ratsastamaan siihen. En halunnut nykiä hevosta, mutta oikea ratkaisu olisi ollut kauniisti malttaa yksi askel lisää. Heh hyvähän se jälkeenpäin sanoa!
     Itse olin sitten lähdössä hyppyyn vähän kaukaa, mutta Coda ottikin vielä puolikkaan askeleen ja nappasi yläpuomin mukaansa. Mentiin siis lähestulkoon kakkosesta läpi, ja mulla oli tasapaino jo horjahtanut siinä, kun olin lähdössä hyppyyn. Coda tekee kotonakin sitä, että puomin ottaessaan se "säikähtää" sitä ja ottaa muutaman isomman laukka-askelen perään. Nytkin se teki saman, ja mä olin jo siinä vaiheessa kokonaan hevosen oikealla puolella. Coda otti pienen spurtin verkkaa kohti, ja meikäläinen tippui kauniissa kaaressa Haimi-hallin ruskeaan hiekkaan.
     Vähän jo tässä vaiheessa naurattaa koko juttu, mutta voin sanoa ettei kyllä siinä vaiheessa ihan kauheasti naurattanut :D Menin sitten heti selkään ja hyppäsin verkassa yhden pystyn. Eipä Coda onneksi itseensä ottanut, mutta voin sanoa että melko harvassa on hevoset jotka tollaisesta paikasta vaan "hymy huulilla" hyppää. Coda on vaan niin kultaa! Alla video tästä huikeat muutaman sekuntin kestäneestä radasta, mutta hei, ykköselle ihan hyvin ;)


 


     110cm sujuikin sitten onneksi hyvin. Näin jälkikäteen spekuloiden uskon, että metrikin olisi sujunut hyvin ilman tuota "episodia", koska Coda oli kokoajan hyvä ratsastaa. Harmituksen jälkeen kasasin itseni, ja mietin että oikeesti mulla on nyt kaksi vaihtoehtoa, joko mä ryhdistäydyn, tai lähden kotiin. Näin hypoteettisella tasolla tietenkin, eikä mennyt montaa sekunttia kun lähdin reippaasti kävelemään kympin rataa päättäen vahvasti että "nyt kyllä onnistuu!"
     Rata oli aika hyvä, ja vaikka pari paikkaa tuli vähän lähelle, olen tosi tyytyväinen :) Coda oli taas ihan huippu, ja saatiin meidän ensimmäinen 0/0 110cm-tasolta. Lisäksi ensimmäinen uusinta tällä kaudella, ja lopulta päädyttiin sijalle 7. Vihreä TeHon ruusuke, ja kiva navyn värinen ratsastuspaita lähti siis onnistuneen fiiliksen seuraksi kotimatkalle! Tämän enempää en rupea yksityiskohtia omista mietteistäni kertomaan, sillä alla näkyvältä videolta voitte muodostaa oman mielipiteen radasta.


 


     Päällimmäisenä mulle jäi tosi hyvä fiilis kaikesta huolimatta. Sain vaan taas huomata miten kiva hevonen Coda oikeasti on, kun sillä riittää kärsivällisyys tälläisen amatöörin kanssa! Joku herkempi tamma olisi voinut hyvin vetää liinat lopullisesti kiinni, ja sanoa että hyppääppä jatkossa vaan keskenäsi. Kisat oli kokonaisuudessaan taas oikein hyvin järjestetty, ja kaikki sujui niinkuin pitikin. Jotkut aina ihmettelee, miten jaksetaan ajaa ypäjälle asti kisoihin, mutta hyvin järjestetyt kilpailut hyvillä pohjilla on aina sen arvoista.
     Kympin jälkeen käytiin Codan kanssa metsätiellä kävelemässä, jossa vastaan tuli hurja valjakkohevonen. Coda katsoi kärryjä silmät suurena, ja ohjasin sen tien reunaan jotta valjakko pääsisi ohi. Hauskinta koko tilanteessa oli se, että valjakkohevonen pelkäsi Codaa enemmän kuin Coda sitä, ja sen kuski vaan rauhoitteli että "houhou, ei sitä ratsua tarvitse pelätä!" :D Siihen se hauskuus sitten loppuikin kun mies lätkäisi ohjaksilla hevosta niin, että se laukkasi pois paikalta ja Coda pomppasi sydän kurkussa pusikkoon. Onneksi sain sen pysäytettyä ennen kivikkoa, eikä sen jaloille käynyt kuinkaan. Okei myönnetään, tämäkin tilanne näin jälkikäteen naurattaa hieman! Siitä sitten lähdettiin syömään eväitä, kun pudottiin seitsemänneksi, eikä tarvinnut lähteä enää kunniakierrokselle höyryämään.


Coda halusi vaan pusutella ja syödä mun ruokia omien heiniensä sijasta :D

     Heitettiin Codalle kylmäyssuojat jalkaan, syötiin, juotiin, juteltiin ja pusuteltiin. Sitten vaihdettiin kuljetuskamat päälle ja lähdettiin ajelemaan kotiin. Tallilla sitten hoidettiin vielä Codaa ja kamoja, ja poika pääsi vielä nautiskelemaan ihanasta ilmasta tarhaan. Aluksi se kävi nakuna piehtaroimassa, ja sitten heitettiin harjauksen kautta ohut loimi niskaan. Coda oli itseensä selkeästi tyytyväinen, ja niin saa todellakin ollakin :)♥: Idde

 

12 kommenttia:

 1. Hihi, aivan loistava postaus! :D Hurjan siisti tippuminen, itse olisin pyörinyt ties millä tuplavoltilla ja jäänyt varmaan vielä jalustimeen kiinni... Ja housutkin oli ihan puhtaan näköiset kympissä! ;)
  Onnea hyvästä suorituksesta, oli tosi hyväntuulinen ja kiva postaus näin lukijallekin, kun teillä meni hyvin! :)

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon :) Joo housut jäi vähän ruskeiksi mutta haaleni sen verta ennen kymppiä ettei näkynyt enää kunnolla lika ;D Kiitos kivasta kommentista!

   Poista
 2. Voi kun tuo kymppi meni tosi hyvin ja täytyy kyllä sanoo että tulit kyllä tosi nätisti sieltä alas. :D Coda jäi vaan seisoon ja kattoon et mihis sää jäit, ihana. <3 Onnea paljon sijoituksesta ja voin kyllä kuvitella Codan siinä valjakkohevosen edessä et apuaaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Vähän epätasainen, mutta ton metrin jälkeen tuntui ihan mallisuoritukselta! Kiitos, ja joo hän oli vähän järkyttynyt että miks toi kaveri roikottaa sen ratsastajaa perässään :D

   Poista
 3. Siisti rata, onnea sijasta! Kumosit sillä kunnolla tuon metrin hylsyn. :)

  VastaaPoista
 4. tipuit aika helposti :D mut onnee sijoituksesta ja hyvästä radasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan itse kokeilemaan kun hevonen menee esteestä läpi ja spurttaa eri suuntaan, aika vähän olen kuitenkin Codalta lennellyt suhteessa sen reaktiivisuuteen ylipäätään :) kiitos.

   Poista
  2. Miten niin eri suuntaan, ihan suoraanhan se tossa jatkaa ja vielä ihan tasasella temmolla

   Poista
  3. nimenomaan suoraan, kun suunta radalla olisi ollut oikealle, ja en tiedä miltä se tossa videolla näyttää mutta sä tuskin olit sielä selässä joten aika vaikee sun on sanoa miten "tasaisella temmolla" se esteen jälkeen menee...

   Poista
 5. Siisti ja hyvä rata kympissä! Onnittelut sijoituksesta :-)

  VastaaPoista