sunnuntai 31. elokuuta 2014

♥25 Viikon blogihaaste: huonot tavat

Viikon blogihaaste

 

"OHJEET: Nyt paljastateaan meidän ihmisten "huonot tallitavat". Mitä tyhmiä tai liian ison riskin omaavia juttuja teet hevosten kanssa siitä huolimatta, että tiedät niiden olevan huono juttu." Lisää ohjeita täältä!


1. Crocsit tallilla. Kaikki varmasti tietää että crocsit ja tennarit yms ei todellakaan kuulu tallille! Kuitenkin sorrun välillä (etenkin kesäaikaan) pitämään tämän tyyppisiä kenkiä tallilla. Turvallisuus on siitä kaukana, ja on onni että kaikki varpaat on edes tallella :)

2. Ilman hanskoja. Hevosta ei kuuluisi taluttaa ilman hanskoja. Jos heppa riuhtaisee/säikähtää/temppuilee, voi käsiin jäädä ikävät ja kipeät muistot. Pitokin on parempi hanskat kädessä, eikä hevonen pääse esim. irti niin helposti nykäistessään. Ratsastaessa käytän useimmiten hanskoja, sillä mun ohja aina valuu vaikka onkin kumiohjat kyseessä.

3. Takaa kulkeminen. Vaikka Coda on kiltti eikä se potki tahallaan, voi hevosta ärsyttää jokin muu asia, esim ötökkä. Jos satut menemään juuri silloin hevosen takaa, ei seuraukset ole mukavat! Kuitenkin tulee otettua todella usein riskejä tämän asian kanssa, ja tiedän tarkalleen miltä Codan häntä lähietäisyydeltä näyttää. Pitäisi välttää takaa menemisä ja turhien riskien ottamista!

4. Ilman narua. Riskejä ei varmaan edes tarvitse kertoa... Tähän en onneksi usein sorru, mutta välillä tulee talutettua Codaa pelkästä riimusta. Vesikarsinassa käyminen, tarhasta hakeminen/sinne vieminen, käytävälle ottaminen... Usein käytän kyllä riimunnarua, mutta välillä laiskuus  tyhmyys vie voiton.

5. Kuvia kuvia. Kuvien ottaminen hevosen selässä, tätä teen usein! Otan kuvia usein ratsastaessa esim. menosuunnasta, jossa näkyy hevosen pää ja kaulaa. Selässä otettuja selfieitä löytyy myös, ja sitten vaan ihan maisemakuvia... Jos hevonen säikähtää silloin, kun pidät ohjia yhdessä kädessä, kännykkää toisessa kädessä, ja ajatuksesi on keskittynyt täysin muualle, ei lopputulos ole luultavasti paras mahdollinen.

6. Ovi auki. Karsinan ovea pidän tosi paljon auki. Tosi "järkevää" etenkin kesäaikaan kun ulko-ovetkin on auki!


Tällä kertaa pistetään haaste kiertämään myös omille lempparibloggaajille. Muista siis haastaa postauksessasi kaksi haluamaasi bloggaajaa mukaan kertomaan heidän huonoista "tallitavoista".

Haastan mukaan ihanat Emman ja Tiiun

 

♡: Idde

 

2 kommenttia: