keskiviikko 6. tammikuuta 2016

♥190 Maastoilua toppatakeissa

Kylmä!


Vuosi on vaihtunut, ja talvi tullut! Viime päivinä elohopea on laskenut kunnon pakkaslukemiin, ja voin sanoa että en nauti. Kura heti takaisin :D Seuraavat pari päivää Coda saakin vaan kävellä, kun ei pysty ratsastamaan niin kylmässä. Tänään mulla piti olla pitkästä aikaa kunnon hyppärikin, mutta sekin peruuntui pakkasen takia. Haluan kesän!

     Tämän päivän estevalmennus vaihtuikin sitten sujuvasti maastolenkkiin. Käytiin kävelemässä toppatakit päällä vähän maastossa, ja kietouduin itse vielä villaloimen alle. Ei tullut edes kovin kylmä, koska oli tarpeeksi päällä, mutta naamaa kyllä kipristeli ihan kunnolla. Tällaiset ilmat ei ole kuitenkaan tehty mua varten. Haluaisin mennä talviunille nyt, ja herätä kevään auringonsäteisiin. En tykkää talvesta ollenkaan, enkä edes ymmärrä miten olen selviytynyt kaikista edellisistä. Nyt ei onneksi tarvitse olla muuten ulkona, paitsi tallilla, kun ovelta autolle kävelyä ei varmaan lasketa :D
     Loppuviikon ohjelma näyttää melko kävelypainotteiselta, mutta lauantaiksi toivottavasti pakkanen lauhtuu sen verran että pääsisin kouluvalmennukseen. Ensi viikolla onkin sitten taas Pantsun valmennukset, ja pelonsekaisin tunnelmin odotan, pysyykö Coda nahoissaan, ja osaanko mä yhtään ratsastaa. Katsotaan päästäänkö me edes kertaakaan hyppäämään ennen niitä, kun tämän päivän treenit nyt sitten peruuntui. Codalla oli siis noin kaksi viikkoa hyppytaukoa, joka on kisahevosilla ihan normaali käytänkö kauden jälkeen. Joillakin hevosilla tauko kestää jopa kuukaudesta kahteen kuukauteen! Tauon aikana hevonen saa ottaa vähän iisimmin, ja kerätä virtaa seuraavaan kauteen. Välillä etenkin aluksi sitä virtaa meinaa löytyä vähän liikaakin, eikä Coda ainakaan jaksa ihan kaikkia apuja kuunnella. Pieniä me hypättiin siis viikonloppuna, mutta kunnon hyppytreenejä ei viime Pantsun jälkeen ole ollut!

Tykkäättekö te talvesta?
Entä mitä teette pakkaskeleillä heppojen kanssa?
 

4 kommenttia:

 1. meidänkin pitää päästä maastoilemaan nyt kun se lumi vihdoin saapui !:)

  teamkarvapallot.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastoilu on kyllä kivaa, vaikkakin pakkasta saisi olla 20c vähemmän :D Ja kun lunta tulee vähän lisää niin pääsee ravailemaan, ja laukkailemaankin :)

   Poista
 2. Mikä päivä on Panrsun valkat, onko taas Ainossa? :)

  VastaaPoista