sunnuntai 17. tammikuuta 2016

♥192 Pantsun valmennukset

Hiekan maistelu jatkuu

 

Pahoittelut etten ole muutamaan päivään postaillut, mutta motivaatio kaikkeen on ollut vähän vaakalaudalla. Piian valkut oli siis torstaina ja perjantaina, ja ensimmäinen päivä meni aika kivasti! Toisena päivänä ei sitten mennyt sinne päinkään, mikään ei sujunut, ja hevonen oli kokoajan tosi jännittynyt.


     Ensimmäisenä päivänä tehtiin alkuun melko pitkään sileää ja kavaletteja. Sitten tultiin lyhyttä rataa, ensin pätkissä, ja sitten kokonaisena. Esteitä nosteltiin joka välissä, ja lopuksi ne olivat 120cm korkeudessa. Korkeus ei tuntunut pahalta, oikeastaan melko sopivalta, ja Coda suoritti mun kanssa tyytyväisenä. Mokilta ei tietenkään vältytty, mutta pääasiassa kaikki sujui hyvin. Viimeisen radan päätteeksi meidän piti tulla suora linja vielä kerran, ja pystylle tuli tosi ihmeellinen hyppy. Mun olisi pitänyt tukea jalalla paremmin, ja kertoa selvemmin mistä lähdetään hyppyyn. No ihmeellisen hypyn lisäksi Coda säikähti pudonnutta puomia, ja lensin Codan ja seinän väliin/ Codan jalkoihin. Siinä ei onneksi käynyt pahemmin, ja tultiin uudestaan. Jouduin ihan liikaa ratsastamaan eteen  viimeiselle okserille, mutta se kuitenkin riitti.
     Toisesta päivästä mulla ei ole edes mitään sanottavaa. Coda oli alusta asti tosi jännittynyt, mutta silti väsynyt. Otettiin pystylle ja okserille verryttelyhyppyjä, ja ne sujuivat vielä ihan ok. Mutta kun siirryttiin valkoiselle neljän askeleen linjalle, Coda ei yhtäkkiä halunnut mennä. Se juoksi niistä ohi kunnon pakoreaktio päällä, vaikka kyllä me muutaman kerran päästiin yli. Sitten tultiin toisesta suunnasta, ja Coda veti niin rajusti ohi että tipuin. Kyllä, taas. Lensin juuri tuo kipeä oikea jalka edellä, ja polvitaive otti niin isosti osumaa, että jäi virheasentoon. Ensi viikolla menen koko jalan takia ortopedille, toivottavasti polvi ja nilkka saataisiin kuntoon. Tällä hetkellä en voi astua jalalle juuri ollenkaan, enkä saa jalkaa suoraksi.
     En heti pystynyt menemään takaisin selkään, koska jalka oli niin kipeä. Piia sanoi Tiiulle että käy hakemassa kypärän, ja Tiiu meni sitten sitä "vaikeaa" linjaa Codalla. Heti kun hevonen oli jalan edessä, ei esteissä ollut mitään ogelmia. Kiitos Tiiulle, että palautit Codan itsetunnon! Tiiun jälkeen mä hyppäsin sitten selkään, ja tulin linjan molemmista suunnista. Ei mitään ongelmia, ja vitsit oli kiva hypätä hevosella, joka oli viritetty kunnolla avuille. Kyllä mäkin vielä joku päivä opin ratsastamaan, ehkä.
Kaksi alinta ensimmäiseltä päivältä


Kuvista jälleen iso kiitos Taru Arolalle!
 

11 kommenttia:

 1. Kivasti teillä näytti menevän, harmi vaan että putosit. Toivottavasti sun jalka paranee pian. Tsemppiä jatkoon.

  VastaaPoista
 2. Olipa keljun näköinen putoaminen, tuossa olisi voinut käydä todella pahasti. Muuten oli kyllä kivan näköistä menoa! Coda on tosi symppiksen oloinen hevonen :)

  VastaaPoista
 3. Autss toi tippuminen.. Muuten teijän meno näytti kyl tosi kivalta! :)

  VastaaPoista
 4. Ähh sulla kyllä huono tuuri, kun aina sama jalka! Oot kyllä aika ninja :D Hyvän näköistä menoa taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, nyt on niinkun lonkka, polvi ja nilkka rikki samasta jalasta... Kiitos :)

   Poista
 5. Tosi paljon paranemisia! Ja Coda oli oikeen kiva heppa, tsemppiä jatkoon ja nähään kisoissa :)

  VastaaPoista
 6. Sulla on ton pituiset kannukset, mutta hevonen ei pysy pohkeen edessä..? Ja ei, en tarkoita, että kannuksella ollaan koko ajan kyljessä kiinni, vaan jos pieni pohjeapu ei auta, on kannus apuna. Sun lantion/lonkkienseutu näyttää aika jäykältä, voi olla että sen takia istut alapään päällä etkä istuinluiden. Ootko koskaan venytellyt lonkanojentajia? Kokemuksesta voin sanoa, että joustavat lonkanojentajat on kyllä suureksi avuksi ratsastuksessa. Pääsee istumaan oikeasti syvälle satulaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ton pituset? Mulla on pienimmät pallopäät mitä maailmasta löytää :D Toisena päivänä hevonen ei ollut yhteistyökykyinen, sillä säikähti edellisen päivän tippumista, joten ei ollut kannuksista kiinni. Ja joo olen venytellyt, kiitos vaan avusta...

   Poista