sunnuntai 24. tammikuuta 2016

♥193 Elämää

Viime päivien tapahtumia


Tässä viikon aikana ei ole tapahtunut oikeastaan yhtään mitään. Tulin heti Pantsun valkkujen jälkeen kipeäksi, ja aloin paranemaan vasta keskiviikkona, joten sängyn pohja tuli taas tutuksi. Teki kuitenkin hyvää vähän levätä, ja parannella kipeää jalkaa. Ollaan myös alettu metsästämään uutta estepenkkiä, sillä vanhalla homma ei enää toimi.

     Torstaina ratsastin Codan kokeilussa olleella Cwd:n estesatulalla, josta tykkäsinkin yllättävän paljon. Istuinosa oli kuitenkin liian lyhyt, ja satula palautui takaisin. Perjantaina koeajoin uudehkon Buten penkin, joka oli aivan ihana. Se oli kuitenkin Codalle liian ahdas, ja se liikkui sillä huonommin. Nyt vaihtoehtoina onkin sitten etsiä pidempi Cwd, tai leveämpi Butet. Olin kyllä iloisesti yllättynyt miten hyvin kyseiset satulat mulle kävi, sillä aijemmin kaikki flättärit on ollut aivan kamalia! Ne on irroittanut mut hevosesta kokonaan, enkä ole pystynyt olemaan niissä ollenkaan (esim prestige ja bruno). Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että mun tuleva satula tulee olemaan ruskea! En olisi ikinä uskonut, mutta mitä vaan uuden paremman istunnan takia!
     Eilen olin Pyryn ja Anun kanssa kisoissa, ja oli super kivaa olla taas kisoissa, vaikkakin vaan groomin virassa. Codan piti alunperin hypätä Tuiskun kanssa 110cm ja 120cm luokat, mutta viimeaikaisten takapakkien vuoksi päätettiin jäädä vielä kotioloihin treenaamaan. Kisat järjestettiin siis Ratsastuskeskus Ainossa, jonne ajaa meiltä kotoa sen kolmisen minuuttia. Pakko kyllä nostaa hattua kisajärjestelyille, kaikki toimi ihan mielettömän hyvin, ja Aino on kyllä upean ulkoilmeensä lisäksi täydellisen käytännöllinen kisapaikka! Odotan innolla tulevia koitoksia :)
     Kisojen jälkeen ajelin tallille, jossa ratsastin Codan toistamiseen sovituksessa olleella Butella. Kiersin ensin laukkaradan, jossa kävelin pitkään, ja sitten otin vähän ravipätkiä. Hämärän takia siirryin sitten maneesiin, jossa ratsastelin melko normaalisti. Coda oli ihmeen spooky, ja kyttäsi kaikkea, mutta rentoutui loppua kohden. Sitten Tuisku tuli maneesille kurkkaamaan satulaa, ja otettiin Tuiskun kanssa pari hyppyä. Sain heti kehuja istunnasta, että oli kuulema parempi kuin koskaan. Coda imi ihanasti esteille, ja suuri kivi tippui mun sydämeltä. Mä kun suunnittelin siitä jo kouluhevosta, kun ajattelin ettei se haluaisi enää koskaan hypätä. No ei, mutta olin silti oikeasti hepottunut, että se ylitti esteet innoissaan! Ehkä tästä vielä jotain tulee, ja mekin päästään starttaamaan kisakausi jossain vaiheessa :)


Mitä teille kuuluu?

4 kommenttia:

 1. Estesatula täälläkin etsinnässä hephep! Misulla sama satula Saksasta tulosta lähtien ja joka on muutenkin ihan kamala. Sopivuus erittäin välttävä ja mulle ei sovikaan sitten ollenkaan, kun olen auttamatta siihen penkkiin liian pitkäjalkainen. Istunta riippuu ihan yllättävän paljon satulasta.

  Ootko vielä yhtään suunnitellut missä meinaat korkata kisakauden? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillekin löytyisi sopiva penkki, joka kävis kummallekin (: oli kyllä super kiva istua laadukkaassa satulassa! En oo vielä, katotaan miten ensin noustaan täältä suosta :D

   Poista
 2. Moi:) sanoit joskus way back Aadan blogin kommenteissa, että omistat polvipaikkaiset grip-housut niin mietin että jos muistaisit mistä oot ostanut ne kun itsellä on hakusessa uudet housut ja oon nyt jälkijunassa kiinnostunut näistä grip paikoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) mulla on aminot, jotka on ostettu horseshowsta, ja sitten back to backit, jotka on ostettu ypäjältä, sieltä keskustassa olevasta heppakaupasta, mutta niitä saa vaemasti muualtakin! Voin kyllä suositella grippejä, itse ainakin tykkään kovasti :)

   Poista