maanantai 6. heinäkuuta 2015

♥144 Savonlinna OperaGames

Neljä päivää kisareissussa

 

Nyt on Savonlinnasta kotiuduttu, ja taakse jäi varmasti yksi kesän kohokohdista ja parhaista kisoista! Torstaista Sunnuntaihin saakka kestänyt reissu oli jo ihan kesäretken muodossakin oikein onnistunut, mutta siihen päälle kun lisää vielä hyvin menneet kilpailut, niin ei voi kyllä kuin hymyillä :)

     Torstaina ratsastin Codan vielä kevyesti läpi ennen lähtöä, ja kuorkit starttasi pihasta siinä kolmen maissa. Illalla oltiin perillä, purettiin hepat ja tavarat, sekä lopuksi omat kamat. Viikko sitten sain uuden kisakaapin, ja voin kyllä sanoa että se oli ihan mielettömän hyvä ostos etenkin näitä kisoja ajatellen! Kaikki oleellinen mahtui siihen, pysyi kuivana, lähellä, ja lukittuna. Pyryn kisakaappi sen sijaan oli jäänyt auki, ja sinne oli mennyt ihan jäätävä käärme :D Onneksi niitä ei tämän yhden yksilön lisäksi tarvinnut kohdata enää, vaikkakaan itse en onneksi tätäkään nähnyt livenä. Toinen mukava eläimellinen yllätys taas oli, kun iskä oli ajamassa henkilöautolla jaboilta leirintäalueelle, ja suoraan tyhjältä taivaalta lensi myyrä auton katon kautta ikkunaan! Lisäksi vielä saunassa oli hiiri, ja mökki täynnä yöperhosia, mutta muuten eläinystävämme oli ihan tassuilla tai kavioilla varustettu :)
     Perjantaina nukuin ihan hyvin, ja joskus kymmenen maissa hurautin mopolla katselemaan kisoja. Äiti hoiti ystävällisesti aamu-ihmisenä jokaisen aamuruokinnan, ja -kävelytyksen, koska sillä alkoi loma, ja itse taas olen koko viikon töissä. Mun luokat oli jokapäivä vasta iltapäivällä, joten päivällä oli hyvin aikaa katsoa isoja luokkia. Osallistuin siis D-lupa Cup:iin, jossa luokat käytiin 100cm ja 110cm korkeudella. Joka päivä sai valita kumman korkeuden menee, ja mä olin päättänyt mennä perjantaina metrin, ja muina kympin jos vaan kaikki sujuu hyvin. Perjantaina arvostelu oli 367.1, elikkä uusinta jatkui suoraan perusradalta mikäli puomeja taikka kieltoja (tai yliaikaa) ei ollut tullut. Radat oli kyllä joka päivä tosi kivat ja hyvin suunnitellut, kiitos Ylänne!
     Mun mielestä mun rata sujui kokonaisuudessaan tosi kivasti, paikat osuivat aika hyvin, ja rytmi säilyi läpi radan. Vapo-okserille hyppy lähti sekä perusradalla, että uusinnassa kaukaa, mutta muuten olen itse oikein tyytyväinen rataan ja omaan ratsastukseen. Koutsilta tuli korjattavaksi vielä ulkoavut uusinnassa paremmin läpi. Aika riitti 63 lähtijän luokassa ruusukkeeseen ja sijaan 10, hieno Coda ♥
     Lauantaina menin siis 110cm, joka oli arvostelulla A.2.0, elikkäs aikaluokka. Mä en kuitenkaan halunnut juurikaan aikaa ratsastaa, vaan tärkeintä mulle on nyt saada reilusti rutiinia 110cm-luokista, ja puhtaita ratoja. Siinä onnistuttiin, ja rata oli omasta mielestä ihan kiva yhtä hullua etäisyyttä lukuunottamatta, jonka varmasti sanomattakin tajuaa tulleen esteelle numero 7. Puhtaasti kuitenkin yli, eikä se edes selkään tuntunut ihan noin hassulta, mitä videolta näkyy (että etujalat ponnistaa eri aikaan). Rataan kuitenkin erittäin tyytyväinen, ratsastin jopa ihan kelvollisesti suurimman osan radasta, sekä hevonen oli ihan huippu! Klmosella ehkä vähäsen lähellä, mutta muuten annoin rytmin pysyä, en nykinyt pahemmin, ja en häseltänyt turhaa mitä yleensä teen kun esteet nousee yli metrisiksi. Sija lopultaa kuitenkin 54 lähtijän luokassa neljäs ei sijoittunut, vaikka kierreltiin tarkoituksella isot tiet. Pahoittelen tämän videon laatua, sillä tämä otettiin kännykällä, eikä sitä saanut joskain syystä teräväpiirrolle. Muista videoista kuitenkin säätäkää laatuja mutterista!
     Sunnuntaina lähdin viimeiseen kisapäivään hyvillä fiiliksillä! Oli huippua huomata, miten Coda voi luottaa muhun taas täysillä, ja vaikka tekisinkin virheitä, se taistelee mun kanssa :) Ihan parasta! Sunnuntaina mua ei jännittänyt enää niin paljon, mutta olin vähän huolissani Codan jaksamisesta. Se on sellainen hevonen että tuollainen helle imaisee nopeasti energiavarastot tyhjäksi, henkinen ja fyysinen väsymys oli valmasti molemmilla kasvussa. Päätin kuitenkin että yritän parhaani mukaan tsempata viimeisen radan, ja annan Codalle mahdollisimman kevyen verryttelyn, ettei se väsähdä liikaa. Kolme päivää kisaamista on varmasti monelle, mutta etenkin Codan kaltaiselle hevoselle melko rankka rupeama, kun se ei muutenkaan ole usein mikään ruutitynnyri.
     Verkassa huomasin heti, että se ei ollut itse menossa niin hyvin eteenpäin, mitä kahtena edellisenä päivänä. Se reagoi kyllä jalkaan, tosin pienellä viiveellä, eikä niin hyvin. Ajattelin, että nyt niin lyhyt verkka kun mahdollista, ja luotin että radalla saan sen vielä syttymään viimeisen rupeaman verran. Näin siinä onneksi kävi! Jalat eivät ihan niin nopeasti nousseet, ja pari hipaisua kyllä tuli, muttei puomeja tullut kuitenkaan alas. Arvosteluna oli tänäänkin A.2.0, mutta meidän oma arvostelu oli selvitkää maaliin yhdessä. Virhepisteetön suoritus, ja aivan mielettömän ylpeä kuski!
     Rataan olen ihan tyytyväinen, vaikka omilta mokilta ei kuitenkaan täysin vältytty, kun meinasin melkeen tippua parissa hypyssä :D Kun Coda alkaa väsymään, sen hypyt muuttuvat (aina kotonakin) löysiksi, mutta tosi isoiksi. Se ei halua pudottaa, joten se korjaa väsymystä terävyyden sijasta isoilla ja hitailla hypyillä. Se on ihan suotavaa, mutta kuskin tulisi pysyä myös silloin kyydissä! Ei kuitenkaan sen ihmeellisempää, saatiin onneksi jatkettua rataa vaikka vitosen jälkeen taisi jalkkarikin irrota kun etäisyys tuli lähelle ja hyppy ylöspäin. Sarjalle kuitenkin hyvin, ja muuten etäisyydetkin osui ihan hyvin! Oon kyllä niin ylpeä Codasta, ja ehkä vähän itsestänikin, kolme puhdasta rataa Savonlinna OperaGamesista, taidetaan olla ihan hyvä tiimi :)
     Kokonaisuudessaan reissu oli siis oikein onnistunut, ja ainoa asia mikä hieman harmitti, oli kun rantaan vievä tie ei enää ollut auki. Olisi ollut tosi kivaa taas päästä näin vuoden jälkeen veteen, ja katsoa päästäisiinkö kymmentä metriä pidemmälle tällä kertaa. Muuten kaikki sujui niinkuin piti, ja meidän porukalla meni kaikilla kisat hyvin! Anu ja Pyry nappasivat molemmat voiton 130(-135cm) tasolta, ja muutkin hepat hyppäsi hyvin. Tarkempaa analyysiä niistä pääsette kuitenkin luultavasti tarkkailemaan Rake-tallin omasta blogista. Kiitos koko porukalle hyvästä seurasta ja jeesistä, ensi vuonna toivottavasti uudestaan ♥


 Anu ja Elba ll 130cm palkintojenjaossa :)


Jos meistä löytyy kuvia, niin saa vinkata! Lisään sitten myöhemmin näytille jos löytyy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti