keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

♥143 Rento kesäpäivä

Vihdoinkin lämmintä!

 

Voi vitsit miten mä rakastan kesää! Lämpö on alkanut hiipiä pikkuhiljaa tänne kylmään pohjolaankin, eikä pahempia tulviakaan ole seuraaville viikoille luvattu. Sadetta on ollut jo ihan tarpeeksi, ja pieniä kuuroja on kyllä vieläkin välillä esiintynyt. Toivon tietysti Savonlinnaan hyviä ilmoja, ja tällä hetkellä säätiedotteen mukaan elohopea kohoisikin aika kivoihin lukemiin! Miinuspuolena tässä kuitenkin on hevosten hyvinvointi, kun hepat ei pääse päiväksi tarhaan, täytyy pitää huolta ettei ne paahdu jaboissaan :)Välillä rennommin!


     Maanantaina Codalla oli kengitys, ja se sai erittäin kevyen päivän. Käytiin vaan maastossa ilman satulaa lähinnä kävelemässä, vaikka mahtui mukaan muutama pieni ravipätkäkin. En tiedä miltä meno kameran linssin läpi yleensä näyttää, mutta Codan ravi on aika kamala istua etenkin ilman satulaa. Satulan kanssa alan itseasiassa pikkuhiljaa jo pystyä istumaan ravissa edes jotenin, mutta puolitoista vuotta siihenkin meni! Vieläkään meno ei ole mitään eleetöntä ja kaunista, mutta kyllä se pylly sielä penkissä edes jotenkin pysyy, etenkin lähtökohtaan verrattuna. Ilman satulaa ravissa on kyllä oikeasti pysymistä, ja vatsalihakset saavat työskennellä täydellä teholla :D
     Kiersimme hiitin kautta takatielle, ja sitten käytiin kentällä ja maneesissa pyörähtämässä, koska näytin samalla hieman paikkoja parille tutulle. Tämä kesä-Coda on kyllä ihan uskomaton, miten talvella kahdella jalalla kävelevä ruutitynnyri voikaan kesän kukoistaessa muuttua tollaiseksi rauhallisuuden perikuvaksi :D Okei, ei Coda toki enää ole ollut läheskään niin kahjo kun tullessaan, mutta ero vuodenaikojen välillä on silti huomattava. Säähän se myös reagi herkästi, helle saa vedettyä sen energiavaraston täysin tyhjäksi, kun taas viileänä sadepäivänä virtaa saattaa löytyä vaikka kuinka. Mun mielestä Coda on paljon kivempi ratsastaa silloin, kun siinä on omaa energiaa, mutta tietenkin ylimääräinen pelleily-energia pitää saada ohjattua työntekoon!
Apuaaa, huomenna jo kuorkki lähtee kohti Savonlinnaa!

6 kommenttia:

 1. Kiva ja rento postaus. Ihania kuvia. :)

  VastaaPoista
 2. Heh itekki otan aina tommosii selfieitä hepan selästä! :D tommoset rennot päivät on parhaita kesällä ja hepatki varmasti tykkää kun saa vähän löllöillä. :) tosi kivoi kuvii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiva :D niimpä, aina ei tartte olla niin vakavaa puurtamista! Kiitti :)

   Poista
 3. Ihanan kesäisiä kuvia! Onko codalla helppo pysyä ilman satulaa vai onko sillä korkea säkä ja kapea selkä?
  http://adanjalilinelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on silleen esim paikallaan ihan mukava, leveä ja lihaksikas mutta iso säkä. Isojen liikkeiden takia kuitenkin etenkin ravissa on ihan pysymistä :D

   Poista