sunnuntai 10. toukokuuta 2015

♥126 Tuuppailua ja heräteostoksia

Viikonlopun kuulumiset

 

Perjantaina mulla oli Empun kouluvalmennus, ja Coda oli aika kivan tuntuinen! Jonnan valkut ollaankin nyt missattu viimeiset kaksi kertaa estejuttujen takia... Mehän siis äitin kanssa käydään omilla kouluvalkuilla, Jonnalla ja Marialla, sekä molemmat vuoronperään Empulla. Ja kyllä, meille riittäisi varsin hyvin yksi valmentaja, mutta meidän valmentajat ei kukaan pääse yli yhtä kertaa viikossa paikalle, joten sen vuoksi sileän puolta vahtii useampi silmäpari :)

     Kuten olenkin monesti täällä jo maininnut, Empun valkut kestää puoli tuntia. Alkuverryttely suoritetaan siis itsenäisesti, ja tänään mentiin Codan kanssa ensin pieni kävelylenkki radalla. Sitten siirryttiin kentän puolelle ravailemaan ja laukkailemaan. Heppa tunntui oikein hyvältä, kuten aina vapaan jälkeen. Sitten aloitettiin valmennus, ja pikkuhiljaa taas Coda alkoi liikkua paremmassa paketissa.
     Codalla oli myös aijemmin päivällä kengitys, johon Emilia sen ystävällisesti vei (sisälle talliin tarhasta siis). Coda ei kuitenkaan ole hevonen joka reagoisi kintuillaan herkemmin tuollaisiin juttuihin (kopkop), joten valmennus uskallettiin ottaa samalle päivälle. Kaviot näytti taas oikein hyviltä, eikä kenkiäkään ole koskaan pojalta lennellyt. Hokinreijät tekivät paluun kesän nurmikisoja odotellessa :)
     Valmennuksen jälkeen heitettiin Codalle kylmät jalkaan, fleece selkään, ja lähdettiin käymään Jokelan raudassa. Nimi vään hämää, mutta ihan heppaostoksille lähdettiin. Mentiin tosiaan ostamaan paksumpia kuolaimia, koska Sanna sanoi että sellaiset tulisi hankkia. Oltiin kyllä itsekin jo mietitty pehmeämpää, ja nyt sitten mentiin katsomaan millaiset olisi hyvät. Paksua (18mm) kolmipalaa ei hopeana ollut meidän ponisuun koossa saatavilla, ja kultaista, no, sitä en pysty vilkaistakaan.
     Vastaan tuli kuitenkin melko mielenkiintoinen kolmipala, joka oli reilusti paksumpi kuin nykyinen, ja se "pyöri". Kolmipalan keskimmäinen osa oli siis keskeltä "katki", ja se pystyi pyörimään kun kuolain ei ollut suitsissa kiinni. Kiinni ollessaan taas sivuttaisliike on erittäin pieni, ja kuolain käy myyjän mukaan herkkäsuisemmillekin tapauksille. Idea on minun ymmärryksen mukaan siinä, että jos otat ohjasotteen vaikka oikealta, ei vaikutus tunnu vasemmalla niin voimakkaasti. En osaa paremmin selittää, mutta toivottavasti kuvat selventävät hieman! Käyttökokemuksia jaan sitten testauksen jälkeen.     Heräteostoksilta ei tietenkään vältytty, mutta onneksi harmikseni mulla ei ollut enempää rahaa mukana, joten pari pikku juttua vaan lähti matkaan. Äiti halusi ostaa piikkisuan, ja mä tietenkin valitsin sen, eli pinkki sukahan sieltä tuli mukaan :D Sitten mun oli pakko saada ihan mielettömän hieno Glen Gordonin korvahuppu, milläs muullakaan kun pinkillä reunalla, hupsis. Huppu on siis musta, ja hupun sekä GG:n logon reuna on pinkkejä, logo on sisältä hopea, jossa on glitteriä :)

     Viikonloppu on kokonaisuudessaan sujunut ihan hyvin, ja Coda on ollut kiva! Lauantaina mentiin ypäjälle katsomaan kisoja, joo ainoita kisavapaita viikonloppuja niin me ajetaan yli kaksi tuntia vain katsomaan muiden kisoja :D Ei siinä, oli mukava päivä, ja tänään vietetäänkin sitten porukalla äitienpäivää, hyvää äitienpäivää kaikille♥: Idde

7 kommenttia:

 1. Hienosti meette! Sulone Coda :3

  VastaaPoista
 2. Oon miettinyt ketä olisi hyvä kouluvalmentaja, kun oma valmentaja ei meille enää säännöllisesti pääse. Itsekkin ratsastan esteitä joten ei mitään liian koulupiiperrystä vaan just tukea esteille. Ketä nämä sun valmentajat ovat? Videon perusteella tää emppu vaikutti hyvältä ja painotti samoja asiota mitä mun valmentaja, josta oon tykännyt tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilia Kaikkonen. Sitten Jonna Aaltonen ja Maria Pyykönen, googlaamalla löytyy, mutta ainakaan Maria ei mun mielestä ota tällä hetkellä uusia oppilaita :)

   Poista
 3. eikää, mä haluan :D

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvin meette ja ihana toi korvahuppu!! Ihan sika kiva että esteratsastajat jaksaa panostaa sileellätyöskentelyyn ihan parikin kertaa viikossa ja et toi harrastus on niinku sun ja sun äidin yhteinen! Kivan olonen blogi muutenkin! Liityin!! :)
  http://idaalexa.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon :) Joo kyllähän kouluratsastus on kaiken perusta, ja esteratsastuksessakin tosi tärkeetä! Juu ja itseasiassa mun iskäkin on pitkään ratsastanut hevosihminen :) tervetuloa lukemaan!

   Poista