torstai 5. maaliskuuta 2015

♥105 Sannan valmennus

Estevalmennus 25.2


Viime viikon keskiviikkona Sanna Backlund tulikin taas valmentamaan meille, ja valmennus sujui ihan mallikkaasti. Coda oli hieno ja suoritti hyvin, saatiin taas hyvää palautetta ja hyviä vinkkejä jatkoon :) Valmennus koostuikin tällä kertaa monesta mulle ennestään tuntemattomasta elementistä, joita en itse ollut koskaan aikaisemmin mennyt. Alla olevissa kuvissa näkyy nämä kolme "uutuutta"!


Todella iso kiitos Emilialle kuvista ♥!

 

Siksak-puomit, ravissa ja laukassa.

Jumppasarja jossa oli kuusi pystyä, jokainen kahden lyhyen laukka-askeleen välillä.

Sitten viikset, pystyllä ja okserilla olevat kaksi puomia joiden tarkoituksena on muokata hypyistä parempilaatuisia.

     Alkuun verryteltiin hieman itsenäisesti, sillä ei voitu verkata etukäteen. Esteet veivät koko maneesin tilan, joten käveltiin vaan ulkona siihen asti kunnes edellinen ryhmä oli valmis. Hetken ravailun jälkeen siirryttiin ensimmäisen kuvan puomeille, jotka sujui oikein hyvin. Vähän noi puomit jännitti etukäteen, sillä Coda ei ole nyt lähiaikoina nostellut jalkojaan mitenkään loistavasti ravipuomeilla.
     Tultiin puomeja ensin ravissa soikiolla kummastakin suunnasta, ja sitten laukassa sama juttu. Laukassa puomit sujui oikeastaan vielä paremmin, ja pian päästiin jatkamaan keskihalkaisijalla olevalle kavaletti-kavaletti-linjalle. Tämän jälkeen otettiin molemmista suunnista yksitellen muutamat hypyt toisessa päädyssä olevalle vesimatto-okserille, jonka molemmin puolin oli yhden laukan päässä puomi.


      Sitten tultiin pieniä radanpätkiä, joihin lisättiin mukaan myös pitkä jumppasarja. Olin katsomassa edellisiä ryhmiä, ja tiesin jumpan välien olevan ahtaat. Jotkut välit meinasi vähän päästä lähelle, mutta sain hyvin korjattua lisää tilaa. Pienet radat sujui hyvin, ja etenkin viiksi-esteillä Codan hyppy tuntui tosi hyvältä ja ilmavalta. Puomien, kavalettien, jumppasarjan, ja viiksiesteiden lisäksi mukana oli myös kolmen askeleen okseri-okseri-linja, jonka väli meinasi esteiden noustessa jäädä hieman lyhyeksi, mutta sujui ihan kivasti muuten.
     Loppuun tultiin sitten muutama rata, ja esteet pysyivät koko valmennuksen ajan maltillisen pieninä. Alun n. 80cm verryttelykorkeuksista esteet nousi valmennuksen edetessä about 30cm, esteestä riippuen, ja viimeiset radat olivat perus kisakorkeudessa 100cm ja 110cm(-120cm?) tasolla. Kerran tulin linjalle liian hiljaa, ja koska en päässyt sisään hyvin, meni tietenkin linjan toisellekin esteelle etäisyydet päin mäntyä. Sanna sanoi että käännä pois, ja tultiin vaan uudestaan, jolloin päästiin hyvin sisään ja loppu sujui kuin itsestään. Muuten valmennus meni oikein hyvin, ja Coda oli hieno poika ♥!

Kotiläksyt:

 • Ohjat käteen
 • Kantapäät alas
 • Parempi tuki hypyn läpi, ja kunnon tuntuma, Coda on niitä harvoja jotka ei vaadi hypätessä kunnollista tukea suuhun, mutta muiden hevosten takia hyvä opetella aina pitämään

 

Isommilta radoilta ei ole kuvia, sillä iltaa kohden tuli liian pimeää, kaikki kuvat siis alkutunnista otettu.


 

Miten teidän valmennukset on sujunut?

 

♥: Idde

 

4 kommenttia:

 1. Eikö oo videoo tunnista? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa ei valitettavasti ole videota :)

   Poista
 2. Harmi ettei ole videota, nää on niin mielenkiintoisen näköisiä esteitä! Varsinkin tuo "viiksieste(?)" :D Kiva, jos teillä sujui hyvin! :) Hyvä te!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Joo vähän harmi kyllä, mutta iPad jäi kotiin ja kaikilla oli muisti täynnä kännyköistä :D Tällä kertaa sitten vähän erilainen postaus, mutta ensi kerralla padi mukaan!

   Poista