keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

♥109 Hyvä huono alkuviikko

Alkuviikon tapahtumia

 

Mainitsin viime postauksen lopussa hieman tulevista pikkumuutoksista koskien omaa ratsastustani, mutta tarkempaa infoa tästä tulee ensiviikon maanantaina :) Muuten viime päivinä onkin taas sattunut ja tapahtunut kaikenlaista.

 

Bambi ja Coda :)     Maanantaina mentiin Emilian ja Helmin kanssa mopolla ja skoballa tallille, kun Emilialla ei ollut autoa käytössä. Meidän puomi/kavaletti-tuntikin oli peruttu, joten päätettiin Emmin kanssa leikkiä koulutuuppareita :D Aikamme heitettiin tosi tasokasta läppää mm. siitä, miten koulusatulassa tulee taidot mukana, ja kuinka meidän kouluratsut liitelevät menemään uljaana rollkurissa (älkää käsittäkö väärin, meillä on vaan vähän vajaa huumorintaju, eikä oikeasti suosita rullausta millään tasolla). Helmillä oli kaksi hevosta ridattavana, joten se meni jo omia aikojaan ratsastamaan ensimmäistä, että päästäisiin ajamaan samaa matkaa pois.
     Päästiin sitten viimein ihan maneesiin saakka, joka oli lähes tyhjä. Helmikin lähti jo takaisin tallia kohti ensimmäisen ratsun kanssa, ja me alettiin hölkötellä keskenämme. Noh, taidot ei tullut koulupenkin mukana, mutta muuten Coda oli ihan kivan tuntuinen. Bambi taas ei pitänyt testissä olevasta koulupenkistä, ja Emilia vaihtoi nojatuolin estepenkkiin. Ei jaksettu edes pinteleitä laittaa, vaikka kuinka uhottiin, joten uskottavuus kahdesta taitavasta kouluratsastajasta mureni melko pian, eikä edes kouluraipat pelastaneet tilannetta. Aikamme tuuppailtiin maneesissa ihan hyvällä menestyksellä, ja sitten lopuksi mentiin kävelemään hiitille, sekä lähes sulalle kentälle.

 


     Hiitillä saatiin huikea idea mennä tietä pitkin eteenpäin, mutta välissä oli pieni oja. Codan kanssa ollaan ojaa ylitetty kymmeniä kertoja, joten mentiin sitten edeltä. Oja on siis todella pieni ja matala (siis epäsyvä), ja sen yli voi kävellä varsin hyvin. Ojanpohjalle oli kuitenkin lumesta sulanut muutama sentti vettä, ja Codan mielestähän tässä oli jo muutama sentti liikaa. Ojan ylitys suoritettiinkin sitten viiden metrin loikalla, sillä seurauksella että Codan niska tuli mun sormeen ja peukalo vääntyi aika pahasti. Tämä episodi ei kuitenkaan toki jäänyt ainoaksi sirkusliikkeeksi, vaan kotiinpäin kävellessä molemmat pikkupossut ampaisivat taas sellaisia lähtöjä että olisi ihan mielellään voinut jättää väliin. Kentällä käytöstavat löytyivät uudestaan, mutta matka kentältä tallin pihaan sujui taas vähintäänkin mielenkiintoisesti muutamilla loikilla ja pystyynhyppimisillä varustettuna.

Mutta eihän näille pikkuporsaille voi kauaa olla vihainen     Lisää ikäviä uutisia saatiin todeta eilen, kun mulla ja Helmillä piti olla Jonnan kouluvalmennus. Alkuverkan jälkeen tultiin väistöä uralla, ja yllättäen Jonna sanoi että Coda ei ole ihan ok. Se ei ottanut toiselle takajalalle painoa normaalisti, vaikka ei sitä mitenkään ontunutkaan. Tulin alas selästä, talutin muutaman kierroksen, ja vein Codan talliin hoitaen sen hyvin. Jäi tosi paha mieli, kun ei ole mitään tietoa mikä sillä on/oli. Luultavasti ei kuitenkaan mitään vakavaa, sillä se ei reagoinut millään kohdalla kun sen jalat ja selkä yms kokeiltiin. Seuraillaan nyt pari päivää, ja toivotaan että syy selviää ja poistuu pian!


Peukku paketissa, mutta ompahan ainakin sävy-sävyyn ;)

♥: Idde


2 kommenttia: