sunnuntai 22. helmikuuta 2015

♥102 Mistä kaikki sai alkunsa?

Viikon blogihaaste

http://toimitus.blogitalli.fi/2015/02/viikon-blogihaaste-mista-kaikki-alkoi.html
Lisätietoa haasteesta kuvaa klikkaamalla!

Oma hevosharrastukseni lähti käyntiin onnekkaasti vanhempien siivellä. Varmaan kovinkaan moni vanhempi ei pientä lastaan raahaisi tallille, ellei itse hevosihmisiä olisi. Siinä mielessä mulla kävi älytön tuuri, että molemmat vanhemmat ratsasti, ja pääsin mukaan hevosmaailmaan ennenkuin osasin edes kunnolla puhua.

 

Ensimmäinen kerta hevosen selässä v. 1999 (ikää 1 ja puoli vuotta)!

Tähän postaukseen sisältyy vuodet 1997 (syntymävuoteni siis) - 2007. Aikaväli on siis 10 vuotta, mutta näitä vuosia pidän kuitenkin kaiken alkuna! Tehtävänantohan kuului että "mistä kaikki alkoi?", ja mielestäni tämä on laaja käsite jota voi soveltaa itselleen sopivaksi. Jos oikein muistan, aloin käydä Järvenpään Ratsastusseuralla, eli JRS:llä 2006, ja sen jälkeisistä ajoista olenkin jo kertonut aijemmin. Mutta mitä tapahtui ennen sitä? 


     Satunnaisesti olin hevosten ja ponien selässä käynyt, ja säännöllisen epäsäännöllisesti aloin erinäisissä paikoissa vanhempieni mukana käymään. Yllä olevat kuvat ovat vuodelta 2001 Hakalan Tepon tallilta, joka oli yksi tällaisista satunnaisista paikoista joissa vierailin. 2002 syksyllä aloitin ratsastuksen kunnolla Equstomin tallilla, ollessani 5-vuotias. Aloittaessani Equstomissa tasoni oli sellainen matkustus1, eli katselin lähinnä maneesin seinillä roikkuvia mainoksia, ja katossa olevia lamppuja.
 

Egustom 2002.
 


2002 olin saanut jo "kunnon" ratsastusvarusteita, kypärän, housut jne.


     Kävin talutusratsastuksessa, ja pikkuhiljaa mun taso alkoi olla jotain matkustus2, mainokset ja lamput kiinnosti edelleen, mutta mukaan asteli myös ravipätkät ja erinäiset tehtävät. Vuonna 2003 pääsin myös ensimmäiselle ratsastusleirilleni Kotikulmaan! Tässä vaiheessa taso oli sellainen matkustus3, kevensin jo itse, ja muistaakseni laukattukin oltiin jo. Alla olevat kaksi kuvaa on siis Kotikulmasta leiriltä v. 2003.
 


Tämä kuva on samoilta ajoilta, ehkä alkukesä 2003? Paikka on Kanniston tila, ja käsien asento 10+!

     Tämän jälkeen kävin vielä Equstomissa jonkin aikaa, ja pääsin ratsastamaan pian jo ilman taluttajaa. Jossain vaiheessa sain kuitenkin yliannostuksen hevosista. Ollessani 6v. pidin lähes vuoden mittaisen tauon ratsastuksen saralla, enkä muistaakseni juuri tallillekaan lähtenyt kuin pakon edessä (eli jos mulle ei ollut muuta paikkaa, ja vanhemmilla oli tunti). Kuitenkin kiinnostus heräsi onneksi uudelleen, ja 2004 lopussa ollessani 7v. jatkoin ratsastusta Equstomissa vielä parin vuoden verran.
 

Kaverisynttärit Equstomissa 2003 ennen taukoa, eli kun täytin 6v.

     2006 siirryin sitten vanhempieni perässä JRS:lle, ja siitä lähtikin sitten sellainen "kunnon" ratsastus. Eli kävin oikeilla tunneilla, ja tässä vaiheessa tykästyin lajiin taas hieman enemmän. Syyt kiinnostukseen oli uuden oppiminen, ja kaverit. Lähes aina ennen olin ratsastanut yksin, mutta nyt sain ihan omia tallikavereita!
 

Vanhempia kuvia en JRS:ltä nyt löytänyt, mutta tässä vaiheessa olin sielä käynyt jo jonkin aikaa.

Tällainen oli siis mun alku :)! Lisäksi käytiin myös koko perheen voimin eri paikoissa ratsastamassa, sekä Suomessa, että ulkomailla. Alla vielä pari kuvaa näiltä reissuilta, Italia 2006 ja Viro 2008!

 


♥: Idde

 

2 kommenttia: