keskiviikko 28. tammikuuta 2015

♥92 Kisatavoitteet tälle kaudelle

Tavoitteet 2015


Kisakauden alku lähestyy, ja ajattelin hieman pohtia mitä alkavalta kaudelta toivoisin. Muissakin blogeissa on toki ollut erilaisia tulevaisuuden tavoitteita listattuna, mutta haluan pohtia myös itse näin ihan konkreettisesti asiaa. Mun mielestä on hyvä asettaa edes jonkinnäköiset tavoittet kaudelle, vaikka ei edes kilpailisi. Ratsastuksessa voi aina olla parempi, ja etenkin kisakaudelle on aina hyvä miettiä mihin tasoon on tyytyväinen, ja mihin vaikkapa erittäin tyytyväinen.
     Toivon, että matka kohti tasaisempia ratoja saa alkavalla kaudella jatkua. Yksi asia, mikä vaikuttaa suuresti tasaisuuteen, on tempo. Kun tempo on kunnossa, löytyy etäisyydetkin kuin itsestään, tai ainakin paljon helpommin. Seuraava asia mihin haluan erityisesti keskittyä, on oma istunta, haluan osoittaa omalla istunnallani vaadittavaa tukea hevoselle, mutta myös antaa tietynlaisen rauhan kun hevonen suorittaa. Jalkojen ja käsien asennon kun saisi kuntoon, ja ylävartalon liiallisen mukautumisen esteiden päällä kuriin, niin oltaisiin taas askel lähempänä tavoitteiden toteutumista.
     Codan kohdalla mulla on vain yksi toive, että se pysyisi samanlaisena kuin ennenkin. Toivon että saadaan meidän yhteistyöhön vieläkin enemmän varmuutta ja rutiinia, ja että osaisin tehdä erilaisten tilanteiden vaatimat ratkaisut radalla oikein, ja nopeasti. Mahdollisissa uusinoissa haluaisin 100cm tasolla saada vähän teitä kiristettyä, ja vähän kovempitempoisessa laukassa edettyä. Siirtyminen 110cm tasolle on ajankohtainen heti alkukaudesta, josta olen tosi tyytyväinen ja iloinen! Sen tason haluaisin vakiinnuttaa hyväksi ja tasaiseksi mahdollisimman pian, niin että mitään ongelmia ei syntyisi.


  

      Jos kaikki menee paremmin kuin hyvin, toivon että päästäisiin osallistumaan kauden 2015 Junior Cup:iin. Rutiinia isommilla esteillä tarvitaan vielä paljon, mutta toivon että pääsisin sitä menemään, koska mulla on kuitenkin ihan viimeinen junnuvuosi käynnissä. Ainakin niihin ensimmäisiin osakilpailuihin toivon pääseväni, sillä ne käydään 115cm tasolla, eikä siihen olisi enää alkukauden (toivottavasti hyvin menneiden) 110cm luokkien jälkeen kovin suuri nousu. Jos taas kaikki jatkuu hyvin, osallistun myös loppupään osakilpailuiin 120cm tasolla, mutta se on vielä sekä ajallisesti, että taidollisesti sen verran kaukana nykyhetkestä, että jätetään se vielä haaveiden puolelle.
     Jos nyt kuitenkin aletaan pilvilinnoja rakentamaan ihan huolella, olisi tähtäimessä syksyn Horse Show. Se olisi hieno kokemus, mutta mulle on tullut jo hyvin selväksi, että mun pääseminen sinne riippuu ihan omasta kisamenestyksestä. Mua ei ns. makseta sisään, vaan jos omat suoritukset näyttää sen suhteen vihreää valoa, päästään osallistumaan sinne. Toinen tavoite olisi junnu cupin finaali laaksolla, jepjep, ainahan sitä saa haaveilla ;)?
Millaisia tavoitteita teillä on alkavalle kisakaudelle?

 

♥: Idde

 

 

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Aika samanlaisia tavoitteita meilläkin, esimerkiksi tuon juniori cupin osalta -olisi huippua päästä jotain junnukisoja hyppäämään näin viimeisenä vuonna :) Tsemppiä teille, voi olla että osutaan joihinkin samoihin kisoihinkin tänä vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti onnistuu, tsemppiä teille kanssa :) Olisi kiva törmäillä!

   Poista
 2. Meillä tavoitteena junnucup koulupuolella, jos saan kansallisen luvan hankittua :) Aiotko käydä koulukisoissa? Ne on aina uusia kokemuksia ja lisää erilaista rutiinia kisatilanteisiin :))
  http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta :) Joo ollaan käyty pari starttia Codan kanssa, ja melko epäsäännöllisen säännöllisesti olisi tarkoitus kyllä jatkossakin käydä!

   Poista
 3. Kovat on tavoitteet, mutta uskon että selviätte niistä upeasti! :) Treenaatte vaan paljon ja et ite ota paineita tavotteista, etkä lähde suorittamaan niitä tyylillä: "Pakko saada kaikki toteutettua!" :D Te pääsette vielä vaikka mihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Heidi, näin toivotaan! Junnucup olisi kyllä kokemuksena huippu, mutta vaikka ei päästäisikään noihin tavotteisiin, niin oon kyllä tyytyväinen jo siihen mihin ollaan nyt päästy :)

   Poista