torstai 1. tammikuuta 2015

♥82 Uusi vuosi, tukka ja satula

Hyvää Uutta Vuotta kaikille


Meidän vuosi 2014 sujui tosi kivasti, mutta nyt se on kuitenkin jo mennyttä. Älyttömän nopeasti on kyllä aika kulunut, vastahan tämä vuosi alkoi! Nyt on kuitenkin aika startata iloisin mielin vuosi 2015, joka tulee toivon mukaan olemaan hyvä ja menestyksekäs kaikin puolin! :)      Facebookin puolella jo kyselinkin, jos joku tunnistaisi paikan missä vietettiin vuoden viimeistä päivää. Kysessä oli siis HippoSport, jossa käytiin tarkastamassa meidän satulat! Syynä tähän oli, että Coda on saanut nyt niin paljon lihasta että sen loimikoko on kasvanut ja selkä muuttunut. Mulle on tosi tärkeää, että hevosella on juuri oikein istuva satula. Haluttiin käydä katsomassa, pitääkö mahdollisesti meidän satuloita muokata tai vaihtaa, kun estesatulastakin olen saanut nyt valmentajalta kommenttia että nousee takaa.
     HippoSportissa kaikki sujui oikein kivasti, Codan pientä alkujännitystä lukuunottamatta. Aluksi mulla meinasi kyllä jo pala nousta kurkkuun, kun kaikki Codalle istuvat estepenkit oli ruskeita! Eihän se käy, mutta tietenkin satulan istuvuus on tärkeintä. Lähdettiin sitten siihen muutaman metrin päässä sijaitsevalle Kilon maneesille hipsimään neljän tai viiden estesatulan kanssa, joista vain yksi oli musta! Toivoin vaan mielessäni so bad, että se musta kävisi sekä hevoselle että mulle :D
     Ensin ratsastin tällä mustalla Kieffer Donaulla, ja heti alkuun se tuntui oikeen kivalta. Huokaisin helpotuksesta, ja aina maneesin reunan ohi ratsastaessa varmistelin satulansovittajalta että kai edelleen näyttää sopivan? Kyllä vaan, ruskeita satuloia ei tarvinnut edes testata, vaikkakin yhdessä kävin kävelemässä kierroksen todeten että ei. Sitten koitettiin vielä karvan kanssa mustaa penkkiä ja oikeen hyvin istui, otettiin parit hypytkin ja Kiefferi kyllä sopi niin mulle kun Codallekin oikein kivasti! Koulusatula sai jäädä, mutta asentoa ja toppauksia muutettiin hieman.

Voin kyllä suositella jokaiselle satulaongelmista kärsivälle tai nykyisiä penkkejä tarkastelevalle HippoSportia enemmän kuin mielelläni, huippu palvelu ja ensimmäinen kerta kun satulansovittaja osaa oikeasti hommansa :)!

Onko teidän hevosilla hankala selkä, vai löytyykö satulat aina helposti?
Miten tarkkoja olette satulan istuvuudesta, tarkastetaanko sen sopivuutta usein?

Itse satulasta ei vielä ole kuvia koska molemmat satulat jäi vielä paikanpäälle pientä hienosäätöä varten.

     Sitten muihin uutisiin, värjäsin hiukset. Kyllä, taas :D Mä kyllästyn aina niin nopeasti, ja tykkään vaihtelusta. Eikös se niin kuulu mennäkin että uusi vuosi = uusi tukka? Tämä väri jakaa varmasti melko paljon mielipiteitä, mutta pääasia mulle on että itse tykkään. Eihän olla liian tosikkoja, tukkaahan se vaan on ;)! Värjäsin hiukset siis siniseksi, mutta alkuun ihan vaan tälläisellä kevytjutulla mikä lähtee (ehkä) muutamassa pesussa pois. Näin voin katsoa rauhassa tykkäänkö tästä, ilman että täytyy vaalentaa uudelleen. Lisäksi mun vanhojentanssimekko on pinkki, eikä sen kanssa sovi siniset hiukset, joten kun nämä on peseytynyt niin ainakin sitten helmikuuhun ollaan taas blondina. Katsellaan sitten tanssejen jälkeen millaisia hiuksia tekee silloin mieli!

Mitäs mieltä te olette? Muistakaa käydä laittamassa kysymyksiä kysymyspostaukseen, aikaa on vielä pari päivää!

♥: Idde

10 kommenttia:

 1. Kiva et Coda sai uuden satulan, mullakin oli aikasemmin donau ja itku pääsi kun siitä piti hepan vaihdon yhteydessä luopua kun se ei käynyt enää uudelle :) Pakko kyl sanoo, älä pliiiz suutu mutta toi tukka on aika hmmm...mielenkiintonen :D Ehkä se blondi kuitenkin :) Ihanaa tätä vuotta!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se donau käy kyllä (ainakin näin yhden kokeilun perusteella) hyvin mun pyllylle :D Kun ite kyllä huomaan heti jos ei sovi, mm. prestige ja passier.. Hih joo en tietenkään suutu, kaikilla meillä on omat mielipiteet :)! Tääkin oli vaan taas näitä hetken mielijohteesta temmattuja kokeiluita, ja aika vieras väri mullekin vaikka kaiken näköistä tullut kokeiltua :D kattellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, huippu hyvää uutta vuotta sullekin!

   Poista
 2. Ihanat hiukset :3! Kiva että codalle löydettii musta molemmille sopiva satula ;) Itselläni on taas suitset ja satula ruskeita, en vois kuvitellakkaa nyt prinssille mustaa satulaa, kun en oo tottunut sillä siihen väriin :D Hyvää uutta vuotta sullekkin! Pelkääkö muuten coda raketteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Joo on kyllä taas hyvä omatunto ja voi hyvillä mielin ratsastaa kun tietää että Codalla on hyvä olla. Hyvä etten oo ainoo kenelle nahan ja solkien väri on tärkee juttu ;) ei tietääkseni pelkää, hyvää uutta vuotta!

   Poista
 3. Ei noi hiukset pahat oo! Ainakin tulee vaihtelua. :D Ite kans kauhistelin ruskeaa satulaa kun etittiin mun hepalle ja kyllä siihen olis silmä varmasti tottunut mut musta meille onneks pääty. :D Aiotko tehdä sellasta vuosi 2014 postausta? Et käyt joka kuukauden läpi mitä on tapahtunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitti! Joo mun olis kyllä ollut tosi vaikee, ellei mahdoton tottua ruskeisiin kamoihin kun en vaan tykkää eikä sovi Codalle :D En tiedä vielä, voisi kyllä olla kiva juttu (:

   Poista
 4. Meillekkin koitettiin Donauta ja mulla taas meinas itku päästä kun se oli musta... :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XD mut niitähän on ruskeitakin ;) meillä oli siinä testissä molemmat, käyt hipposportista hakemassa sen ruskeen !

   Poista
 5. Ihanat hiukset & kiva että löytyi hyvä estesatula teille :)

  www.viksujasenja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo löytyi onneksi hyvä :)

   käyn kurkkaamassa sun blogia!

   Poista