maanantai 22. syyskuuta 2014

♥31 Kerra 90cm ja 100cm

Kisoissa pitkästä aikaa


Heti alkuun pahoittelen postaustaukoa! Varmasti jokaisella bloggaajalla altaa postaustahti kesään verrattua nyt hieman hiipua, yli viikon taukoja en kuitenkaan suosi ja pyrin postailemaan taas tuttuun tahtiin tasaisin väliajoin.

 Viimeksi oltiin siis kisoissa Hyvinkäällä elokuun alussa, jossa mentiin pelkkä 100cm. Postaus tuli kahdessa osassa, ja jos ne on jäänyt lukematta niin ne löytyy tästä ja tästä.
Tässä kuitenkin tulokset, videot ja selostukset sunnuntain radoista. Kisat olivat siis Keravan ratsastuskoululla ja mentiin luokat 2 ja 3, eli 90cm ja 100cm.

Postauksessa kerron nyt pelkistä radoista, mutta jos ratojen ulkopuolella tapahtuneet asiat kiinnostaa niin jatketaan toki keskustelua kommenttiboksin puolella :)


90cm


     Ysikympissä oli yhteensä 12 estettä (14 hyppyä = 2x sarja) ja arvostelu 367.1, uusinta alkoi esteestä numero 8. Omasta mielestä rata meni keskimäärin ihan hyvin, vaikka joillekin esteille etäisyys ajautui vähän lähelle. Tuloksena kuitenkin 0/0 eli puhdas rata ja 13. sija :) Oon siis ihan tyytyväinen ja Coda teki kaiken juuri niinkuin kuski käski, eli jokainen moka oli lähtöisin ihan satulan päältä, ei alta. Anteeksi laadusta, youtube ja tabletti ei sovi yhteen! Kiitos äitille kun kuvasit ♥


     Selostus ja oma mielipide: Elikä siis tässä oma arvio radasta. Ekalle hyvään paikkaan, ehkä vähän alitemmossa. Tokalle ok, vähän lähelle. Sarjalle hyvin. 4 -> 5 linja hyvin, tässä vaiheessa tempo alkoi  olla sopivaa (etten himmannut enää liikaa). Kutoselle melko hyvään paikkaan ja seiskalle myös ok. Uusinta alkoikin lijan välistä, ja tulin siis kuudella 7 -> 8 linjan. Vähän lähelle kasia mutta ihan jees, siitä sitten sarjalle ja sain käännettyä siitä mistä olin suunnitellutkin. Vähän kaarta ja sarjalle osui askel ihan hyvin (jota en kuitenkaan itse päättänyt, vaan Coda sanoi että tuus nyt sieltä) :D Sitten vielä kaareva linja 10 -> 11 (samat kun 1 ja 2 esteet), kympille sisään hyvin mutta Coda teki vähän isomman hypyn ja alastulossa pylly meni penkkiin liian aikaisin. Sanoin vaan että "anteeks kulta" ja matka jatkui kuitenkin sujuvasti esteelle 11. Siihen hyvä lähestyminen ja kaarre viimeiselle, johon kuitenkin vähän huonoon etäisyyteen! Radan jälkeen oli kuitenkin hyvä fiilis ja Coda sai isot taputukset :)

100cm


     Metri oli aikaluokka, johon sisältyi 8 estettä (9 hyppyä = 1x sarja). Arvosteluna siis A.2.0, ja sijasta ei ole tietoa kun tulokset ei ole vielä näkyvissä. Aikaluokasta huolimatta ei kuitenkaan lähdetty radalle voitonkiilu silmissä, koska ei olla aikaa menty koskaan mitenkään "tosissaan" ja tavoitteena oli mennä mahdollisimman sujuvaa laukkaa läpi radan. Tulos 4vp, viimeiseltä esteeltä tuli harmillisesti puomi matkaan kun otin sarjan jälkeen pienen tien ja reagoin liian myöhään. Tai oikeastaan en reagoinut mitenkään, olisi pitänyt tehdä päätös että nyt pari askelta eteen eikä jäädä himmaamaan ennen viimeistä estettä! Siitä kuitenkin videon alla lisää. Videosta kiitos Emmalle


      Oma arvio: Tässä nyt ei kauheasti selittelyt auta, loppua kohti vähän pakka hajosi mutta Coda oli vaan niin hieno poika kun pelasti sähläävän kuskin pinteestä :D Codallehan nämä luokat mitä me nyt hypätään on todella helppoja, joten jos ollaan vähän lähellä tai kaukana ei sen maailma siihen kaadu vaikka melko nuori vielä onkin. Coda tykkää hypätä ja on aina sopivasti innoissaan kisoissa, se ei ota nokkiinsa mun virheistä (eikä ne nyt omastakaan mielestä mitään järkyttäviä ole, parannettavaa kuitenkin löytyy hurjan paljon). Oli myös kiva huomata ettei toi korkeus oikeesti ole meille mikään ongelma, vaan aina jos joku virhe tulee niin syy on ollut siinä että otan laukkaa liikaa pois tai säädän jotain omaa. Hypyt itsessään ei ole ongelma vaan niiden välissä tapahtuvat päätökset/päätösten tekemättömyys, tämä on onneksi ratkaistavissa ihan vaan kouluvalmennuksella!
     Alussa ensimmäiset kolme yksittäistä tuli hyvin, paikat osui mielestäni nappiin ja laukka oli sujuvaa. Linjan ensimmäiselle, eli neljännelle esteelle tuli vielä hyvin, jonka jälkeen ratsastin liikaa eteen viiden askeleen toivossa. Tätä väliä mietin pitkään, että otanko viisi vai kuusi askelta, ja muutin suunnitelman vielä viime hetkellä viideksi kun katselin muiden ratoja. Päätös oli kuitenkin huono, mutta tyhmä ratkaisu ei onneksi kostautunut linjan toisella esteellä. Viidennelle siis lähelle, mutta puhtaasti. Keskittyminen vähän herpaantui hetkeksi kun mietin että "mitä tapahtui?" mutta sitten nokka kohti sarjaa, joskin myöhemmästä välistä mitä olin suunnitellut. sarjalle vähän sekavasti sisään mutta puhtaasti yli. Tiukempi käännös viimeiselle joka koitui meidän kohtaloksi tällä kertaa. Kolme viimeistä askelta olisi pitänyt tulla kahdella, eli enemmän eteen kun viimeinen oli kuitenkin okseri. Tie olisi toiminut jos olisin reagoinut nopeammin eteen ennen viimeistä, puomihan siitä siis tuli mutta Coda ansaitsi isot taputukset hienosta suorituksesta. Jos itse olisin hevonen, olisin saattanut vikalle pysähtyä tuollaisesta ratsastuksesta! Mun moka, liian lähelle toin, annoin laukan hiipua, ja ratsastin juureen. Hieno Coda ♥ !


Oli tosi kiva päivä ja Coda suoritti hienosti :) Kiitos kaikille apukäsille!

Jos jollain on kuvia meidän radalta niin olisin kiinnostunut, ida.kuisma@gmail.com voi laittaa infoa!


♡: Idde 

 

2 kommenttia:

  1. Oot tosi hyvä ratsastaa ja muutenki oot tosi kiva kaveri tallilla ja hyvää ratsastus seuraakin löytyy sekä muutenkin kiva olla maastosakin.saat kyllä hienoja kuvia.voitko tehä codan varusteista postauksen ois kiva nähdä codan varusteet ja ehkä sunkin.hyvää syys lomaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi ;) Voin tehdä ja aijonkin, samoin !

      Poista