maanantai 1. elokuuta 2016

♥216 My Week

Arkea arkea

 

Arki täälä on aika kiireistä, ja iltaisin ei konetta jaksa tai ehdi avata ollenkaan. Maanantaisin kun mulla on vapaa, pyrin kirjoittelemaan teille täältä! Tällä viikolla koitan saada myös jonkun kuvaamaan valmennusta, jos joku ottaisi vaikka vähän kuvia, sillä videot eivät lataudu youtubeen. Nyt kuitenkin mun viime viikkoon :)

Maanantai


     Maanantaina julkaisinkin teille postauksen kuulumisista, jonka jälkeen kävin ratsastamassa Codan. Menin ilman satulaa pellolla, ja meillä oli tosi hauskaa. Coda oli palautunut hyvin kuljetuksesta, ja vapaan jälkeen intoakin riitti. Alkuviikosta lämpöasteet ylittivät vielä reilusti 30 asteen rajan, ja senkin vuoksi otettiin ihan rennosti. Nyt kuitenki ilma on viilentynyt, eikä mittari kohoa enää kuin 20 asteen tienoille.


Tiistai


     Tiistaina aloitettiin hommat Warwickin kanssa. Verryttelin Codan valmiiksi, jonka jälkeen W kiipesi selkään. Coda sai nopeasti jutun juonesta kiinni, ja loppua kohden parani huimasti. Mentiin ulkokentällä, joten tilaa riitti. Warwick ratsasti sellaisen tehokkaan 20min, ja kokeiltiin myös yhtä toista satulaa. Täällä on suuressa suosiossa on satulamerkki Custom, joka valmistaa millatilauksella super kivoja penkkejä. Tällä hetkellä yksi Custom käykin Codalle yllättävän hyvin, ja ratsastetaan sileällä sillä :)


Keskiviikko


     Keskiviikkona jatkettiin hommia heti aamusta, Warwickin kiivetessä Codan kyytiin jo ennen kahdeksaa. Nyt kokeilussa oli myös erilaiset suitset, joiden kanssa Coda toimi hyvin. Ongelma ei ole mun micklemeissä, vaan kuolaimessa, mutta mennään nyt jonkin aikaa tollaisella remppaviritelmällä. W ratsasti Codaa vähän aikaa, jonka jälkeen kiipesin itse kyytiin, ja Coda oli aivan super kiva! Kyllä tästä vielä saadaan paljon irti, kun jo kahden treenin jälkeen alla oli kuin eri hevonen :)

Torstai


     Torstaina hölkkäsin Codan lyhyesti estepenkillä, meillä oli siis melko kevyt päivä. Menin vain lyhyesti kaikki askellajit läpi, ja heppa tuntui edelleen hyvältä. Siihen oli hyvä lopettaa!

Perjantai


     Perjantaina puolestaan Liinus piti mulle valmennuksen, jossa sain tosi paljon vinkkejä ja apua omaan istuntaani. Tehtiin paljon siitymisiä, joiden avulla haluttiin hevonen teräväksi. Aluksi tehtiin ravista kaksi askelta käyntiä - seis - kaksi askelta käyntiä -> takaisin raviin, ja sitten laukka-käynti siirtymisiä. Coda ei ole ehkä ikinä tuntunut yhtä kivalta, tuntui että kaikki sujuu, eikä tarvinnut edes hävetä vaikka maneesi oli täynnä hienoja kouluhevosia. Omaan istuntaan sain myös ihan uusia ahaa-elämyksia, pikkuhiljaa!


Lauantai


     Lauantaina päästiin esteiden pariin! Liinus piti mulle estevalmennusta, itse rakentamallani radalla. Siihen sisältyi ympyrällä olleiden puomin ja kavaletin lisäksi pysty, okseri, sekä yhden askeleen kavaletti - pysty linja. Coda oli la jo melko väsynyt, mutta tsemppasi kuitenkin hyvin. Näki kyllä että se nautti :) Tehtävät sujui tauosta huolimatta hyvin, ja Liinus halusi myös esteille parempaa kontaktia. Ideana oli, ettei hevonen olisi hypätessä niin erilainen kuin sileälläkään, vaan läpi pitää olla myös esteillä. Mentiin aluksi tehtäviä pieenä, ja lopuksi ehkä metrin korkuisina. Coda oli hyvä!

Sunnuntai


Mulla aamuvuoro töissä, ja ansaittu vapaa Codalla ♥

 

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuulonen viikko teillä, Coda on kyllä niin supernätti heppa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on ihanaa saada paljon hyvää valmennusta! Coda kiittää :) ❤️

      Poista