maanantai 8. elokuuta 2016

♥217 Taukoa treeneistä

Kevyempi viikko

 

Viime viikolla jouduimme jättämään treenaamisen sivummalle, sillä Coda oli vähän kipeä. Eläinlääkäri katsoi sen alkuviikosta, ja Coda sai yskään lääkityksen. Sen myötä yskiminen on jo loppunut lähes kokonaan, ja treenejäkin saa jatkaa jo aivan normaalisti. Onneksi kyseessä oli vain pieni flunssan poikanen, joka saadaan varmasti pian ihan kokonaan kuntoon :)1 ja 2 laitsalla, 3 uudessa boksissa, 4 käviksessä, ja 5 kentällä :)


     Maanantaina Codalla oli juoksutus, jonka avulla sen pitkää runkoa ja kaulaa halutaan venyttää eteen-alas tyylisesti. Meitä opastettiin oikeaoppiseen juoksutukseen, ja Coda tajusi homman melko nopeasti. Toki olen sitä aijemminkin juoksuttanut, mutta vähän rennommalla kädellä. Nyt sen piti venyttää, polkea kunnolla alle, ja samalla olla tuntumalla. Tiistaina Linus ratsasti ensin, ja sitten mä menin perässä, mutta ei tehty paljoo sillä yskä oli lisääntynyt. Keskiviikkona juoksutin, ja Coda yski jo tosi paljon, se pääsi kuitenkin torstaina onneksi muuttamaan. Uusi karsina on nyt päätallissa, jossa on super hyvä ilma ja paljon ikkunoita. Vaihdoin olkikuivituksen myös pellettiin, sillä se on paljon pölyttömämpi vaihtoehto. Perjantaina eläinlääkäri tutki Codan, ja antoi lääkityksen yskään. Sinänsä oli helpottavaa, ettei yskän syy ollut pöly, vaan flunssa. Flunssa on helppo hoitaa pois, mutta pölyallergia tulisi vaikuttamaan koko loppuelämään.
     Perjantaina meillä oli töissä ihan hullu kiire, sillä yksi työntekijä oli kipeänä, yksi vapaalla, ja pe-su oli vielä kisat! Perjantaina oltiin siis Katjan kanssa kahdestaan groomaamassa, ja Katjan hoitaessa kisakamoja mulle jäi lähes kaikki kotona ratsastettavat hepat. Mulla saattoi olla samaan aikaan kolme kuntoon laitettavaa, ja kaksi tai kolme pois laitettavaa hevosta, ja samalla piti hoitaa muitakin asioita. Syömään ehdin vähän ennen kolmea, ja kokoajan oli järkyttävä kiire. Onneksi näitä päiviä sattuu kohdalle harvemmin. Iltapäivällä lähdettiin sitten kisoihin, ja vasta seitsemän jälkeen ehdin ratsastamaan Codan. Menin pikaisesti ilman satulaa kentällä, ja Coda yski vielä, mutta jo huomattavasti vähemmän.
     Lauantaina Ratsastin estesatulalla kentällä, ja illalla mentiin kaikki yhdessä katsomaan kisapaikalle kaksintaistelua. Luultiin että sielä olisi Six Bar, mutta ei sitten ollutkaan. Sitten jäätiin vielä After riding partyihin koko porukalla, ja meillä oli kiva ilta! Sunnuntaina Coda piti juoksuttaa, että lima lähtisi keuhkoista liikkeelle, vaikka yleensä hepoilla on aina sunnuntaisin day off. Iloiseksi yllätykseksi Coda ei kuitenkaan yskinyt ollenkaan, ja toimi juoksuttaessakin super hienosti. Tänään mulla oli sitten Linuksen valmennus, ja alkuun C vielä pärskäisi pari kertaa, mutta kuiva yskä oli jo poissa. Lääkekuuria on kuitenkin vielä jäljellä, joten uskon että yskä lähtee pian kokonaan pois. Varjopuolena Codalla on nyt jonkin aikaa kilpailukieltoa, sillä lääkkeesä on doping-aika, pääasia kuitenkin että poika saadaan kuntoon, vaikka se on onneksi kokoajan ollut tosi iloisella mielellä :)
Perjantaina pääsen ekalle minilomalle Suomeen, odotan tosi innolla kavereiden, perheen, ja mun kissan näkemistä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti