maanantai 25. heinäkuuta 2016

♥215 Hyvin menee mutta menkööt

Ekat terveiset Saksasta!

 

Moikka! Saksaan muutto suoritettu onnistuneesti, ja ensimmäinen työviikko takana. Myös Coda pääsi turvallisesti perille, ja kotiutuminen on sujunut hyvin. Olen nyt viikon yrittänyt ladata teille videopostausta Aachenista, mutta surkean nettiyhteyden takia se ei millään suostu latautumaan! Siispä ajattelin tähän väliin tulla kertomaan meidän kuulumisia ihan vaan yleisesti :)

     Mulla alkoi työt siis viikko sitten, ja tänään on mun ensimmäinen vapaapäivä. Jokaisella on oma day off, ja mulla se on maanantai. Tänään mulla on bloggaamisen lisäksi ohjelmassa ainakin pyykinpesua, treeniä, Codan ridaus kentällä ja pellolla, sekä kaupassa käynti. Coda saapui tänne siis keskiviikkona aamulla, ja ke-to mittailin lämpöä ja seurasin sen vointia tarkkaan. Aluksi lämpö heitteli 37.8-38 paikkeilla, mikä on vielä ihan normaalin rajoissa, mutta torstaina lämpö oli jo ihannelukemissa 37.6.
     Coda oli keskiviikkona hiekkatarhassa pari tuntia, sekä muutaman rundin kävelykoneessa. Torstaina ratsastin n. 10-15min kevyesti, jotta se sai vähän paikkoja ja hengitysteitä auki. Samalla testasin myös mun uuden estepenkin, joka saapui Ranskasta suoraan tänne Saksaan. Suurin osa lukijoista varmaan muistaa, kun 14 viikkoa sitten tilaukseen lähti mittatilauspenkki Voltairelta. Nyt se on sitten mulla, ja ainakin vaikuttaa tosi hyvältä, vaikka toki totuttelua vähän vaatiikin.
     Perjantaina menin koulusatulalla, ensin maneesissa, sitten kentällä, ja lopuksi vielä pellolla. Lauantaina pystytin muutaman kavaletin kentälle, ja oli tosi kiva hypellä vähän pitkästä aikaa. Samalla pääsin pitämään vähän kavalettituntia yhdelle yksäri kouluhepalle, oli hauskaa :) Sunnuntaisin kaikki hepat on vapaalla, joten Codakin sai pitää vapaan. Käviksessä se kuitenkin oli, ja tänään se pääsee sitten pellolle. Pohjalle menen varmaan vähän kentällä, katsotaan onko se vielä väsy, vai alkaako jo saamaan vähän virtaa.
     Täälä on ollut aika kuuma, suurin osa päivistä n. 28-38 astetta! Nyt kuitenkin oli taas pari vähän viileämpää päivää, kun mittari kohosi ainoastaan 23 asteeseen. Tuntuu suorastaan kylmältä :D Työpäivät meillä alkaa 7 maissa, ja loppuu kun ollaan valmiita, yleensä siinä neljän aikaan. Tykkään tosi paljon mun työkkavereista, näin ekan viikon jälkeen voin jo sanoa kuuluvani joukkoon. Tää on enemmänkin kuin iso perhe, tehään myös vapaalla paljon juttuja yhessä. Ollaan käyty syömässä ulkona, pomolla grillailemassa, ja la myös vietettiin yhden Suomeen viikon sisällä palaavan tytön läksiäisiä.
     Ai niin, täällä on sikana suomalaisia. Oikeastaan kaikki tytöt paitsi yksi on Suomesta (7kpl), ja pojat muualta. Puhutaan siis myös suomea, mutta sääntönä on ettei suomea puhuta jos paikalla on joku joka ei ymmärrä. Eli yleensä puhutaan paljon englantia, ja välillä myös saksaa. Viihdyn täälä hyvin, vaikka hommia on paljon. Groomattavia hevosia mulla on yleensä vähän reilu 10 päivässä, mutta se vaihtelee aika paljon. Karsinoita me ei siivota, ja myös talolla käy siivooja :) Muutama omista hepoista laitetaan itse ulos, ja sunnuntaisin kaikki omat (54). Codan vien ulos aina aamuisin, ja joskus se menee myös iltaan. Yleensä se kuitenkin kävelee koneessa iltaisin, ja vähän lyhempi tarhausaika ei näytä haittaavan sitä.Palataan toivottavasti pian!

2 kommenttia:

  1. ootko päässyt jo ratsastelemaan uudella satulalla? näyttää hirmu mukavalta penkiltä :) onko tää lateksi/ tai panelitopattu kun on alla ainakin geeli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kaksi kertaa olen nyt mennyt, mutta isompia hyppyjä ei olla vielä menty sen kanssa :) siis käytän geeliä ihan vaan sen takia, että pysyy varmasti paikoillaan. Oikeastaan jäi vaan edellisen satulan takia käyttöön, voisikin huomenna testata ilman kun tuskin tarvitsee! Voltairen sivuilta löytyy luultavasti tarkempaa infoa :)

      Poista