keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

♥137 Onnistumisen kokemuksia Sannan valkussa

Kiitollinen, siunattu, onnellinen

 

Maanantaina käytiin taas Hattel Horsella Sanna valkussa, ja valmennus meni aika kivasti. Alkuun oli vähän hakemista kun en finnderbyn vuoksi ollut ratsastanut neljään päivään, enkä myöskään hypännyt itse kahteen viikkoon, mutta ekan radan jälkeen sain korjattua! Mulle isoin onnistuminen lähtee virheestä, ratsastan ensin huonosti, ja sitten korjaan sen. Mieletön fiilis!

     Aloitettiin työskentely ympyrällä väistättäen aina välistä takaosaa ulospäin. Noilla animon housuilla on kyllä vähän hankalaa istua, kun ne on niin liukkaat, mutta huippu hyvät hypätä. Tai sitten oon vaan nyt tottunut niillä uusilla housuilla liimautumaan niin hyvin satulaan, että Codan isossa ravissa istuminen oli taas vähän hankalaa :D Välillä kuitenkin kevennettiin eteenpäin, ja siinä sain kommenttia että en saa heittää ohjaa pois kun lähden keventämään eteen. Sitten tultiin muutaman kerran kavaletteja ja okseria, ensin tehden väleihin voltit, ja sitten suoraan yhtenäisellä linjalla. Kerran Coda lähti okserin jälkeen liian innokkaana eteen, enkä saanut sitä kiinni kunnolla, joten kavaletille tuli ihan kamala tasajalkahyppy, mutta muuten verryttely sujui ihan hyvin.


linkki videoon

     Rata oli pitkä. Mä muistan radat kuitenkin yleensä aina hyvin, eikä tämänkään kanssa ollut ongelmia. Ensimmäisellä radalla meinasin palata mun perusongelmaan, eli turhaan vetämiseen. Sanoinkin äitille ekan radan jälkeen että "nyt jos en lopeta tätä vetämistä niin tää ei enää hyppää mun kanssa!" Ärsytti oma ratsastus, vakka mitään ihmeellistä ei radalla tapahtunutkaan. Sianselälle etäisyydet ei napannut ollenkaan, mutta Coda hyppäsi tosi kiltisti :) Päätin että nyt on pakko ratsastaa, ja mähän ratsastin. Ehkä ekaa kertaa mun elämässä voin sanoa vilpittömästi ratsastaneeni omasta mielestäni hyvin!
     Toisen radan aikana videon kanssa kävi pikku moka, että tila loppui kesken ja äiti vapautti muistia äkkiä. Rata oli kuitenkin sen verran pitkä, että loppupätkä ehti vielä alun lisäksi videolle, keskeltä puuttuu kuitenkin pieni pätkä jota ei ole leikattu mitenkään tarkoituksella pois. Viimeinen rata oli pikkusen isompi, ja lyhempi. Se meni tosi hyvin, vaikka vihreää okseria edeltävällä vedellä olin vähän lähellä. Sanna sanoikin että "hyvin korjattu!", ja vihreälle okserille tuli tosi hyvä hyppy. Sianselälle tuli kanssa kivat hypyt, eikä muillakaan ollut ongelmia, sinisellä linjalla pystyn puomi vähän kolahti, muttei kuitenkaan tippunut. "Ilman virhepisteitä" siis mentiin, mutta sillä ei ollut edes mitään merkitystä, niin tyytyväinen olin hevoseen, ja omaan ratsastukseeni lopussa!linkki videoon

Sanna on kyllä mielettömän taitava opettaja! Tälläisen amatöörinkin saa ratsastamaan edes hetken hyvin :D Menkää ihmeessä Sannan valmennukseen, jos teillä on siihen mahdollisuus. Ehkä mäkin vielä joku päivä opin ratsastamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti