tiistai 16. kesäkuuta 2015

♥139 Kuski lainassa

Pyry ja Coda

 

Tällä viikolla olen lastenleirillä isosena ma-to, ja äiti hoitaa Codaa sillä välin. Laitoin teille kuitenkin ajastuksella tämän postauksen, jossa kerron vähän Codan viime aikaisista estetreeneistä. Pyydettiin Pyryä hyppäämään Codalla pari kertaa, kun haluttiin Codan pysyvän esteillä varmana, ja Tuisku on ollut vielä ratsastamatta raskauden jäljiltä.

     Ensimmäinen kerta oli pian viimekuisen epävarmuuden tuulahduksen jälkeen, ja Coda sai välittömästi itsevarmuutensa takaisin. Sitä kautta myös itse pääsin takaisin hyppelyn makuun kun pystyttiin Codan kanssa taas luottamaan toisiimme. Ekalla kerralla en ollut itse paikalla, kun mulla oli juuri autokoulu samaan aikaan, mutta äitin ja videon mukaan kaikki sujui hyvin, ja esteet pysyivät vielä ruohonjuuritasolla kun ratsastuksen tarkoituksena oli ainoastaan hevosen itsevarmuuden löytäminen entiselleen - siinä myös onnistuen.


linkki

     Toisella kerralla esteet olivat lopussa ehkä 110cm korkuisia, ja kaikki sujui taas hyvin. Mun mielestä on kyllä antoisaa katsoa myös omaa hevosta maasta käsin, vaikkakin viime vuonna monet kisat ja estetreenit sujuikin mun osalta hoitajan roolissa T:n hypätessä isompaa. Suosittelen kyllä kaikille ammattilaisen apua, vaikka ei mitään ongelmia olisikaan, hevonen pysyy omalla tasollaan, ja kuski saa alleen hyvin ratsastetun itsevarman hevosen. Sileällä ammattilaisen läpiratsastus on mun mielestä vielä esteitäkin tärkeämpää, sillä kaikki lähtee kouluratsastuksesta. Codalla ratsastaakin ammattikouluratsastaja lähes joka viikko, ja ero entiseen on ollut huikea! Kun hevonen on sileällä rehellisesti läpi, sujuu esteetkin vaivattomammin, tai sanoisinko että esteiden välissä tapahtuvat asiat. Hevonen on kuitenkin kokonaisuus, jonka kaikki osat tulee toimia hyvin jotta paketti pysyy kasassa!linkki


Ratsastaako teidän hevosilla ammatti-ihmiset?

4 kommenttia:

 1. Tää on kyllä niin totta! Mä itse oottelen, että Jonna on taas takaisin satulassa syksyllä. Siihen asti on varmaan pakko yrittää pärjätä yksin.. Esteillä olis kiva nähdä joskus hevonen jonkun ammattilaisen alla, kun ei tolla ole oikeastaan kukaan kunnolla hypännyt mun lisäksi (ellei paria yksittäistä kertaa ja yhtä kisaa lasketa mukaan) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, enkä mä sitä sano ettei yksin "pärjäisi", tottakai useimmiten pärjää, mutta ammattilaisen apu on vaan iso plussa :) Ei siitä ainakaan haittaa ole, jos kokeneempi kuski vierailee välillä selässä! Kannattaa toki kokeilla esteilläkin, voi oppia jopa omasta hevosestaan jotakin uutta (:

   Poista
 2. Meilläkin välillä käy ammattilainen läpiratsastamassa,että hevosen taso säilyy. :) ja vähintään kerran viikkoon käydään valmentajan silmän alla. Codalla on tosi kivan lihaksikas kaula! ja se on tosi hyvässä lihassa. :) voitko tehdä postausta,missä kerrot teidän treeneistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä! Kiitos :) joo voin, kiitos ideasta!

   Poista