torstai 24. heinäkuuta 2014

♥11 Viikon blogihaaste

Mitä hevoseni tekee, kun . . .


Kisakuvia odotellessa teen Tiian tämän viikon blogihaasteen, haasteeseen voi osallistua kuka vaan ja tarkemmat ohjeet löytyy täältä.

 

Ratsastus:

 ...nousen selkään? Aluksi Coda ei ihan tajunnut jakkaralta nousemista ja yritti vähän lähteä kävelemään, nykyään kuitenkin seisoo nätisti :)
...kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Vaikka Coda onkin kiva ja kiltti, pidän alkukäynneissä usein ohjat puoliksi tuntumalla. Harvemmin se säikkyy mutta jos se säpsähtää niin sen reaktiot on melko rajut, yleensä etenkin lämpimällä ilmalla se kävelee/laahustaa vaan eteenpäin.
...se ei jaksaisi lähteä töihin? Se kattoo mua silleen "älä jaksa"-ilmeellä ja ei sillon tule tarhasta kun huutaa (vaikka yleensä aina tulee kun huutaa nimeltä).
...pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? Kun Coda tuli meille joulukuussa, se osasi vaihtaa vaan etujalat ja esteen päällä. Nyt sille on opetettu vaihdot kunnolla ja Tuiskun kanssa tekeekin ne aina hyvin. Ite säädän välillä jotain jolloin se alkaa pomppia laukassa paikallaan mutta usein tulee ihan hyviä vaihtoja. Sen tyyli vaihtaa on kuitenkin melko ilmava ja jos ei tietäisi että se on vaihto niin vois luulla esim. pukiksi :D
...se pelkää jotain estettä? Coda ei yleensä pelkää mitään esteitä mutta jos se jotain kattoo niin vähän tuiojottaa, ei kuitenkaan kiellä koskaan :)
...maastossa pitäisi mennä ojan yli? Meillä on muutama oja esim. hiitin ja tien välissä ja Coda kävelee niiden yli nätisti, jos vettä niin saattaa myös vähän loikata yli.
...tipahdan? Oon tippunut Codalta vaan kerran ihan ekoina päivinä, sillon se lähti maneesista pellolle karkuun. Nyt luulen että se saattaisi jäädä odottamaan kun luottamussuhde on kunnossa, ei kuitenkaan olisi tarkoitus tippua :p
...maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan? Coda ei sano mitään. Sitä ei mitkään moottorijutut hätkäytä, paljon kamalampia on esim. pienet ponit tai kivet :D
...käytän raippaa? Ottaa takajalat alle hyvin jos kouluraippa. Esteraipasta saattaa vähän liikkua reippaammin.

kypärän hihna vähän kierteellä...


Hoitotoimenpiteet:

...puhdistan kaviot? Coda nostaa kyllä hyvin mutta ei jaksa pitää kauaa ylhäällä, saan ite pitää sitä ylhäällä :D
...pesen sitä? Muuten jees mutta jos suihkutan päätä niin se nostaa sen ylös tai juo.
...laitan sille suitset? kuolaa XD
...kiristän satulavyötä? Ei mitään..
...suhkutan hyttysmyrkkyä? Saatta pyoriä vähän mutta ei nyt kuitenkaan paikalta poistu.
...haen sen sisälle tarhasta? Tulee portille kun huutaa :)

Letit purettu :D

Sekalaiset:

...se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Chillaa vaan..
...se karkaa? Ei oo muuten karannut kun sillon kerran kun tipuin ja sillon lähti pellolle.
...se näkee uuden hevosen? Haluis mennä moikkaamaan :)
...se maistaa jotain pahan makuista? Sylkäsee pois
...se kerjää ruokaa? Tulee tuuppimaan turvalla
... se lastataan? Kävelee kiltisti autoon/traikkuun :)

Mitä hevosesi tekee juuri nyt? Tarhailee ja seurustelee tarhakavereiden kanssa tai sit Tuisku on sillä ratsastelemassa :)

meijän selfiet vähän tärähti :D

Osallistukaa toki haasteeseen ja arvostelkaa uusi ulkoasu :)

 

♡:Idde2 kommenttia:

  1. Laitoit kysymyksiä blogiini, joten teen arvostelun blogistasi. Blogisi on kivan olonen. Siinä on selkeä teema, vaikkakaan en itse pidä pinkki mustasta... Lisäksi mielestäni bannusta pitäisi löytyä kuvia. Jotain mikä kuvaa sinua, hevostasi ja blogiasi. Kuvat on yleensi hyviä. =) Lisäksi bannerista saa ensivaikutelman koko blogista ja näkee kuinka paljon blogiin panostetaan. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banneri on tulossa :) kiitos asiallisesta arviosta!

      Poista