perjantai 13. toukokuuta 2016

♥209 Esteitä ja koulua

Kolme videota

 

Keskiviikkona olin Empun kouluvalmennuksessa, joka meni pääosin hyvin. Coda tuntui kivalta, ja antoi vaikuttaa itseensä. Koulusatulasta mulla on nyt taas ollut taukoa, niin se tuntui vähän hankalalta, mutta hevonen oli tosi kiva! Eilen hypättiin vielä, ennen kuin tänään lähden sitten sinne Mallorcalle, ja estevalmennus sujui myös hyvin. Coda on ollut koko viikon ihan super hyvä ratsastaa, ja se hyppäsi eilen tosi kivasti ja mielellään.

     Mä oon välillä vähän liiankin rehellinen bloggaaja, ja tykkään olla avoin niin itselleni, kuin teille lukijoillekin. Sen takia tuntuukin nyt vähän hassulta tällainen hehkutus, mutta kun siihen on aihetta, niin toki silloin saa ollakin iloinen :) Kuten sanoin, Coda on nyt ollut tosi hyvä. Aloitetaan kouluvalmennuksesta. Näette videolta aika paljon, joten en kovin pitkää analyysiä aijo kirjoittaa. Omat fiilikset oli hyvät, ja musta tuntui että pääsen vaikuttamaan istunnalla. Loppua kohden parani, ja etenkin laukassa tuli välillä tosi hyviä hetkiä. Niitä kohti pyritään!
     Videolla sanonkin alusssa, että vasemmassa kierroksessa Coda meinasi jäädä ulko-ohjasta tyhjäksi, mutta kun saatiin oikea pohje läpi, ongelma katosi. Vaikka ravi on meille vaikeampi askellaji, päästiin siinäkin jo ihan hyvään yhteisymmärrykseen. Laukassa C oli oikeastaan alusta asti ihan perus hyvä, mutta yhtäkkiä huomasinkin että saan ratsastettua sitä vielä paremmaksi. Oikeastaan tuntui, että ihan mitä vaan olisin siltä laukassa pyytänyt, se olisi suorittanut! Itse nyt keikuin kyydissä samaan malliin kuin aina ennenkin, mutta hevoseen en olisi voinut olla tyytyväisempi. Hyvä välillä saada tällainen muistutus, että kyllä se hevonen menee kun vaan pyytää. Valkun jälkeen oli super hyvä fiilis :)
     Eilen vuorossa oli sitten estevalmennus, ja sama vire jatkui edelleen. Pitkästä aikaa oli sellainen olo, että kaikki nappulat loksahtivat paikoilleen. No okei, ei ehkä kaikki, mutta ainakin suurin osa! Coda oli ihanan innoissaan, ja mäkin tein kai jotain oikein. Nyt ollaan talven jälkeen menty aika pieniä, mutta tänään esteet nousi taas sinne sinne 110cm+ korkeudelle. Oli kiva huomata, ettei korkeus edelleenkään ole meille ongelma, vaan heti kun saadaan niiden välissä tapahtuvat asiat kuntoon, homma sujuu. Kerran toin vedelle turhan lähelle, mutta muuten etäisyydet löytyi ihan kivasti!
     En ole varma, onko kaikki pätkät videoitu, sillä mun kaverin äiti kuvasi, mutta ainakin suurin osa. Alkuverkkaa eikä hyppyjä ole videolla, mutta muuten näette siitä. Laatu tosin on matkan varrella vähän kärsinyt, mutta toivottavasti saatte selvää! Loppuun tultiin myöskin vesi/porttieste vielä pari kertaa, kun mun piti saada Coda jatkamaan suoraan sen jälkeen. Helposti päästin sen vähän kaatumaan heti esteeltä vasemmalle, mutta lopuksi sain sen hyvin suoraksi vasemmalla jalalla. Ehkä toistan itseäni, mutta voin sanoa että tunnin jälkeen hymy oli korvissa :) Toki tästä on vielä paljon matkaa, eikä koskaan olla valmiita, mutta musta tuntuu että ollaan taas yksi askel lähempänä.

     Seuraavat kisat meillä on kuun lopussa ypäjällä, siihen asti treenataan normaaliin tapaan. Tästä on hyvä jatkaa! Ei oikeastaan huonompaan saumaan treenejä ajatellen voisi tänä mun matka tulla, kun juuri ollaan taas pääsemässä vauhtiin. Toivottavasti en ole viikon tauon jälkeen kuitenkaan ihan hukassa, koitan pitää tämän viikon treenit tuoreessa muistissa, ja jatkaa niistä sitten eteen päin :) Katsotaan onko mulla Mallorcalla nettiyhteyttä, että pääsenkö postailemaan, mutta palataan viimeistään viikon päästä! Loppuun vielä pieni pätkä viime viikolta, kun valmistauduttiin kisoihin aika rennosti ilman satulaa :D

Ihanaa kesän alkua kaikille ♥


2 kommenttia:

 1. Sä oot kyllä ihan lyhyessä ajassa kehittynyt huimasti, hyvältä näyttää!

  Mäkin oon ihan onnesta sekaisin kun vihdoin ja viimein terve, onnellinen hevonen alla ja vihdoin löydettiin estepenkki joka sopii mulle ja hevoselle. Vihdoin ja viimein ollaan myös päästy aloittelemaan hyppyhommia uudelleen ja ehkä me päästään tällä kaudella vielä kisoihinkin :-D Kesä on ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma! Lämmittää oikeesti tosi paljon mieltä :) Jes hyvä! Mun estepenkki tulee vasta kesä-heinäkuussa, mut hyvää kannattaa odottaa! Hahha, ai tällä kaudella? No loppukuusta on Ypäjä, joten sinne vaan :)!

   Poista