maanantai 22. helmikuuta 2016

♥198 Penkkarit 2016

Mun penkkaripäivä!

 

Viime vuonna samoihin aikoihin tanssin vanhojentanssit, ja tänä vuonna vuorossa oli sitten penkkarit ja abiristeily! Koska poikkesin wanhojenkin kohdalla hieman blogin teemasta, aijon kertoa teille myös hieman meidän penkkaripäivästä. Olenkin törmännyt jo pariin penkkaripostaukseen, ja on ollut hauskaa huomata miten erilaisia perinteitä eri paikkakunnilla noudatetaan. Toivottavasti diggaatte vähän heppateemasta poikkeavasta postauksesta :)

     Klo. 6.40 mulla soi herätys, ja kun päästiin Sofian kanssa sängystä ylös, alettiin laittamaan aamupalaa. Sofia oli meillä siis yötä, koska laittauduttiin yhdessä, ja aamu oli muutenkin niin aikainen. Paistettiin kananmunia paahtoleivän päälle, ja kaivettiin meidän asut esille. Sofia pukeutui Tanjan kanssa Jazz-tyylisesti, ja me Lyydian ja Reban kanssa oltiin Puolenhehtaarin metsästä tutut Nalle Puh, Ihaa, ja Tiikeri. Kun puvut ja karkit oli otettu esille, alettiin kihartamaan Sofian hiuksia. Siinä samalla Sofian tukkaa kihartaessani suoristin omat hiukseni, suoristaen aina sillä välin kun odoteltiin yhden kiharan valmistumista.


Sofia, minä, Reba, Lyydia, ja Tanja


     Klo. 7.30 Lyydia tuli meille, ja jatkoi Sofian hiusten laittoa. Sillä aikaa mä tein Sofian meikkipohjan valmiiksi, ja vähän ajan päästä myös Rebekka liittyi seuraan. Reba jatkoi Sofian ikuisesti jatkuvien hiusten kiharrusta, ja mä meikkasin sillä aikaa Lyydian. Vihdoin Sofian hiukset oli kiharrettu, ja Sofia alkoi virittämään niitä kampaukseen. Sillä aikaa lyydia meikkasi oman silmämeikkinsä, ja mä meikkasin Reban. Tähän väliin pakko sanoa, että kyllä, härdelli oli juuri niin paha miltä kuulostaakin :D
     Sitten Reba alkoi tekemään Lyydian kiharoita, ja mä meikkasin oman meikkipohjan. Sillä aikaa Sofia laittoi omia kulmiaan. Seuraavaksi tein Sofian silmämeikin, eli tekoripset, ripsarin, ja eyelinerin. Reba ja Lyydia oli kiharoiden kanssa valmiita, joten ne veti puvut päälle, ja lähti jo koululle varaamaan paikkoja. Tanja oli koululla samoihin aikoihin, ja tytöt varasivat meille pöydän areenalta. Samaan aikaan meillä Sofia puki asuaan, ja mä meikkasin oman meikin loppuun kamalassa kiireessä.


Meikit ja tukka valmiina kiireestä huolimatta


     Klo. 8.58 oltiin Sofian kanssa vihdoin koulun pihassa, ja ajoin varmaan tuhatta ja sataa että ehdittiin ajoissa paikalle. Ysiltä alkoi siis päivän ohjelma rehtorin saapumisella, ja kerettiin juuri ajoissa paikalle. Sitten siirryttiin sisälle, ja abeille oli varattuna aivan ihana brunssi. Tarjolla oli hedelmiä, karjalanpiirakoita, "skumppaa", appelsiinimehua, ja jotain herkkuja, mutta en tiedä mitä sillä kiersin sen pöydän suosiolla kaukaa. Brunssin jälkeen käytiin napsimassa vähän kuvia, ja muutenkin juteltiin mukavia ennen Abishow:n alkua.
     Klo. 10.00 alkanut Abishow oli todella onnistunut ja hauska. Se sisälsi melkoista huumoria, ja roastausta etenkin opettajia kohtaan, mutta kaikki ottivat vitsit vastaan vitseinä. Abishowssa oli myös erilaisia kilpailuita, ja hauskoja lyhytelokuvia koulun tapahtumista. Sisältöön kuului myös perinteinen abigaala, jossa jaettiin erinäisiä titteleitä. Olkanauhansa lavalta haki muun muassa vuoden blondi, huonoin kuski, paita ja peppu, salikissa, hulk, pari, sekä miss Järvenpää. Show:n jälkeen olikin sitten aika siirtyä ulos kohti rekkoja, joita meidän lukiolta lähti liikkeelle muistaakseni seitsemän kappaletta.


     Klo. 12.00 meidän rekat starttasivat lukion pihasta kohti järvenpään kouluja, joita listalla oli 13. Aluksi ajelu ja karkkien heitto oli tosi hauskaa, ja pieni lumisadekin onneksi lakkasi melko alussa. Pikkuhiljaa matka kuitenkin vaan jatkui, ja välillä musta tuntui ettei se loppuisi koskaan. Rekan lavalla alkoi paksusta pukeutumisesta huolimatta tulla jo vähän viileä, eikä jäätävä viima auttanut yhtään asiaa. Koulujen pihassa ilmapiiri taas kohosi kattoon, kun iloiset lapset keräilivät innoissaan maahan heiteltyjä karkkeja. Sitten pitkä ja kylmä matka kohti seuraavaa koulua jatkui, ja hymy kieltämättä vähän hyytyi yhdeltä jos toiselta. Välillä satoi aina lunta, loskaa ja vettä, ja tuuli oli ihan järkyttävä. Kun Vihdoin noin kahden tunnin jälkeen päästiin koululle takaisin, kaikki juoksivat sisälle lämmittelemään. Kokemus oli hieno, mutta olen kyllä onnellinen että penkkarit ovat vain yhden kerran!
     Klo. 15.00 Aloitettiin sitten valmistautuminen iltaa varten, kun hain Reban ja Lyydian meidän taloyhtiön kerhohuoneelle. Siellä saatiin rauhassa valmistautua jatkoja varten, ja vähän ajan päästä myös Tanja saapui paikalle. Joskus myöhemmin sitten myös Sofia liittyi seuraan, ja meikkasin taas itseni lisäksi kaikki tytöt iltaa varten. Korjailtiin kampauksia, liimailtiin tekoripsiä, ja kilisteltiin penkkareille ennen virallisille jatkoille siirtymistä. Meillä oli tosi hauskaa, ja koko penkkarit oli kylmyydestä huolimatta kyllä kiva kokemus! Perjantaina vuorossa oli sitten abiristeily, mutta se onkin jo ihan oma tarinansa... 


Oliko muilla tänä vuonna penkkarit?
 Abit ilmiantakaa itsenne!
Linkatkaa penkkareihin liittyviä postauksia :)

5 kommenttia:

 1. Ahhah, teil oli hyvä lakana :D
  http://onnea-etsimassa.blogspot.fi/2016/02/penkkarit-2016.html

  VastaaPoista
 2. tee postaus risteilystä! :) olis tosi mielenkiintosta kuulla millasta siellä oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no musta tuntuu ettei siitä ihan kokonaiseksi postaukseksi riittäisi asiaa, mutta jos haluat tietää enemmän, voit laittaa mulle sähköpostia (ida.kuisma@gmail.com), tai viestiä instagramin direktissä (esteheppacodanelamaa) :)

   Poista
 3. mistä löysit ton sun asun?

  VastaaPoista