maanantai 22. joulukuuta 2014

♥76 JOULUKALENTERI day22: Jumppaa pumppaa

22.12.2014Nyt aukeaa jumppaa ja esteitä luukusta 22, yleensä ei siis mulla ole näon tiheään hyppäreitä vaan tämä maanantai olisi puomeja mutta luultiin että mennään sinne ypäjän kisoihin (jotka siis peruttiin) niin siksi oli tälläiset järjestelyt :)♥: Idde


15 kommenttia:

 1. Vaik oli vaikeeta nii hyvält se näytti kuitenkin! :D meinasko sun kypärä tippuu tai jtn ku se oli noin ylhäällä toi lippa? Ku senhän kuuluu olla noin kulmakarvojen tasolla nii silmät osu siihen et se meinas tippuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ei kyllä meinannut, mulla on vaan aina tolleen, en oo perehtynyt sen tarkemmin mutta noin se vaan istuu mun päähän :) osaatko sanoa missä kohdassa näytti hassulta?

   Poista
 2. Tossa lopussa se näytti tippuvan... mutta totta. Eiköhän se ole parhain siinä kohtaa missä se istuu. Eihän se estä kypärää toimimasta samalla tavalla :) kun olin 10 niin valmentaja kommentoi aina että kypärä alas tai suoraan. Siitä se on mulle jäänyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. piitääpä kiinnittää jatkossa huomiota :)

   Poista
 3. Oletko huomannut, että Coda poikittaa sisälle takapuoltaan. Huomasin sileän videolla saman. Kannattaa yrittää rats suoraksi. Kokemuksesta hevonen jäykistyy yllättäen, kun pääsee menemään vinossa. Yli taipuminenkaan ei ole hyväksi.

  Haluan myös tarttualla ylläolevaan anonyymim kommenttiin. Ei kypärän kuulu olla noin takaraivolla. Jos tipahtaisut naama edellä, kypärä vain pakenisi eikä suojaisi. Jos kypärä ei istu muuten, ei kypärä ole sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Coda päsee mun kanssa välillä kulkemaan vinossa koska oon itse vino (eikös jokainen vähän ole). Pittäisi kiinnittää toki enemmän huomiota asiaan :)

   Mä oon tippunut kerran tolla kypärällä tosi pahasti ja suojasi kyllä sillon tosi hyvin eikä paennut mihinkään. Seison nyt kyllä sen takana että mun päähän tuo vaan istuu noin :)

   Poista
  2. Ja lisään vielä että meillä valmentajat myös läpiratsastaa Codaa ettei pääse vinoksi/ jäykisctymään vaikka mun kanssa välillä pääsisikin (koska mulla valuu aina paino ulos). :)

   Poista
 4. Heippa! Toi kypärä juttu vielä :D siis älä vastaa tähän jos oot saanu jo tarpeekses näistä mutta tuli mieleen että mitä jos tiput naama eellä puomin päälle? Sun otsa osuu siihen ja kypärän kuuluisi suojata sua siinä vaiheessa. Nythän se ei suojaisi. Tietenkin se on sun päässä miten haluat sen olevan. Enkä halua tästä isoa numeroa vetää vaan se voi pelastaa sut joku kerta jos se on oikein sulla päässä. En halua siis kiusata millään lailla vaan ajattelen turvallisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve! Ei kai mun kypärä nyt oikeesti ihan niin ylhäällä ole, mun mielestä se istuu ihan hyvin eikä ole mitenkään väärin :D plus en usko että tosipaikan tullen se pieni muovilippa kovin paljoo siinä silmillä auttaisi, ymmärrän kyllä pointin ja tiedostan että mun kypärä saisi olla yhden koon isompi koska mun pää on kasvanut sen ostosta mutta eiköhän se vielä mene seuraavan kypärän ostoon saakka (joka onkin toivottavasti melko pian). Kiitos kuitenkin asiallisesta kommentista :)

   Poista
 5. Laita se perse sinne penkkiin ja istu alas ja lopeta se hiiaminen. Jos toi hevonen on ollut sulla kohta jo vuoden päivät niin eikö sillä osaisi jo sen verran ratsastaa ettei tarvitse pomppia kun peruna säkki? Toisekseen opettele ratsastamaan sitä hevosta suoraksi, ne Codan vaivat sillon kesällä mistä täällä kerroit saattoi johtua tuosta kokoaikasesta vinoudesta. Kannattais myös ratsastaa sitä hevosta ihan oikeesti läpi sieltä selästä ja sitten vasta pyöreeksi. Eikä tällä esteratsastaja tyylillä että sahataan vaan se kaula linkkuun, sustakin huomaa että vemppaat, ja Coda ei kulje selästä kunnolla läpi vaan pötköttää kaula jotenkuten linkussa menemään pitkänä kun nälkä vuosi. Sittenkun osaat ratsastaa sen rehellisesti peräänantoon, niin sitten kannattaisi ehkä vähän ratsastaa niitä takajalkoja myös sinne alle. Coda vaan lompsii menemään eikä käytä takapäätä kunnolla. Coda on muutenkin rungoltaan aika eksoottinen niin sitä kannaittaisi edes ratsastaa kunnolla, muuten tuo sun polles aikapitkälti kohta saikulla ja joku paikka rikki/pahasti jumissa. Codalla on pitkä selkä,lyhyehköt jalat, pitkä ja ohut kaula sekä iso pää. Suosittelisin myös jonkin sortin lihaksiston kasvatusta, tietty sitä massaa tulee vasta sitten kun sitä ratsastetaan oikeinpäin aina szillon kun sitä ratsastetaan. Aika vahvasti kannaittais oikeesti kiinnittää huomiota tohon istuntaan, käytä vatsa- ja selkälihaksia ja yritä istua siellä laukassa ja pidä se ylävartalo rauhassa ja paikallaan, tolla sähellyksellä ei pitkälle päästä, siihen ehkä et jossain vaiheessa on oikeesti vähän isompiakin ongelmia. Keskittykää eka niihin perusasioihin kun ne ei ihan näytä olevan kunnossa. Sitten vasta kannattaa ruveta ajattelemaan edes jotain muuta, Ajattelet ilmeisesti jotenkin olevas hyvä tai osaavas ratsastaa mutta olis ehkä kannattanut jäädä sinne ratsastuskouluun vielä pariks vuodeks ja opetella ratsastamaan. Oli sulla valkut tai ei niin teistä huomaa että ette kehity kyllä mihinkään suuntaan. Sun pitäis oikeesti myös itsenäisillä kerroilla tehdä niitä samoja asioita kun sileentunneilla, ja ihan oikeesti alkaa keskittymään siihen peruspuoleen:) Kivaa joulun odotusta ja en tarkoittanut mitenkään ilkeästi, enemmänkin rakentavalla tavalla:) Ps.ei pahalla mutta tää kalenteri on vähän tylsä
  T. Eläinlääkäri ja juuri saksasta valmistunut kouluratsastaja valmentaja

  VastaaPoista
 6. no huhhuh, tais jäädä sinne saksaan käytöstavat? Tai sit sulla on pikkasen eri käsitys rakentavasta kommentista kun mulla. Ensinnäkin, just katoin Codan ja mun videoita ihan alkuajoilta ja jos siihen ei nää minkäänlaista eroa ja kehitystä niin suosittelen ihan rakentavasti silmälaseja :) Ja en oo mielestäni kertaakaan väittänyt että oon joku huippuratsastaja mielestäni, mutta kun sä näytät tuntevan mun hevosen niin paljon paremmin kun minä niin sähän voit vaikka tulla saksasta valmistuneena täydellisenä ihmisenä mulle näyttämään miten sitä mun hevosta ratsastetaan... Coda on sellanen hevonen, että se yrittää käyttää kaikki tilaisuudet hyväksi ettei tarttisi työskennellä rehellisesti, ja kyllä, myönnän että useinkin annan sille mahdollisuuden siihen ihan huomaamattanikin. Ja jos tuli jotenkin yllätyksenä niin mäkin oon ihan vaan ihminen ja kyllä, teen virheitä, mutta uskaltaisin väittää että niin teet sinäkin. Varmaan myös oikeen saksasta valmistuneena huippu valmentajaratsastaja eläinlääkärinä ymmärrät että on aika naurettavaa tulla anonyyminä huutelemaan tohon sävyyn. Että hyvät joulut vaan sullekin kun näytätkin ton joulumielen jo hallitsevan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Oli pakko kyllä tulla kommentoimaan, vaikka noi anot sais kyllä aina jättää rauhaan. Mun mielestä ton anonyymin kommentin olisi voinut esittää paljon asiallisemmin! Se on kyllä kumma kun ihmiset ei nykypäivänä osaa antaa rakentavaa palautetta.. Mun mielestä se on ihan mahtavaa että sulla on noin osaava hevonen, jonka kanssa voit sitten vähän mokailla ja opetella rauhassa paremmaksi ratsastajaksi, kun Tuisku kerran Codaa ratsastaa. Sun vastaus kyllä anonyymille sai hymyn korville. :D Kommentistasi sai niin hyvän fiiliksen kun huomasi ettet ollenkaan pahastunut tuosta anon kommentista. :D Jatka samaan malliin! :)

   Poista
  2. Voi kiitos paljon Heidi kivasta kommentista ja tsempeistä! Hyvää joulua :)

   Poista
 7. Vaikea ymmärtää että mikä motiivi tolla wannabe ell-valmentajalla on kommenttiinsa, lähettääköhän laskun valmennuksestaan perässä. Ootte paljon edistyneet ja vaikuttaa että siihen pyrit jatkossakin. Tsemppiä siihen ja ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meitä on täällä maailmassa kyllä moneen junaan... laskua odotellessa :D Kiitos paljon sulle ja hyvää joulua ♥

   Poista