torstai 4. joulukuuta 2014

♥58 JOULUKALENTERI day4: Pelko

4.12.2014Nyt aukeaa neljäs luukku (sori vähän myöhässä).


Mitä sinä pelkäät?Haluan vielä korostaa että paras pelon karkoitin on valmennukset. Ja vaikka pelko lähtisi hevosesta liikkeelle, se kasvaa aina ihmisen korvien välissä. Pelko on siis täysin psyykkistä, ja sitä voi käsitellä ainoastaan myöntämällä ja kohtaamalla sen.

♥: Idde

6 kommenttia:

 1. Oli tosi mielenkiintoinen video. Ittelläni ei oo ponin kanssa mitään pelkoa, ainakaan tällähetkellä, mutta toli hiukan nuorempana on jotain ollut, kun 10 vuotta olin ja poni silloin 5vuotta. Onneks oot saanut pelkoa pois, luottamuskin teillä on jo nyt tosi hyvä! Kivan pitunen video! :)

  VastaaPoista
 2. Hieno postaus! :) Muutenkin mielenkiintoinen blogi, liityin :)

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa lukijaksi :)!

   Poista
 3. Ei oo tullu koskaa mitää pelkoo hevosten kaa. Toisaalta onhan pelko heikkouden merkki tai riippuu mikä pelko mutta esim just joku tippuminen, et luota ittees ja et uskalla ratsastaa koska pelkäät että tiput. Kun taas vahva ja rohkee ihminen ei säikähdä esim sitä tippumusta vaikka olisikin sattunut. Mutta joka tapauksessa kiva postaus ja kiva että kehtasit kertoa näin arasta asiasta. Tiedän monia ratsastajia jotka ei kehtaa sanoa että pelottaa ja keksii tekosyitä miks ei halua mennä tietyllä hepalla tai laukata. Se ei vain hyödytä mitään, pelko vain siirtyy ja kasvaa jos sitä ei kohtaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu ettei oo tullut :) usein tällänen pelko on väliaikaista ja ihmisen mieli vaan toimii niin että jos oikeesti sattuu niin paljon ettei voi istua, seisoa, maata, kävellä tai mitään niin kyllä se kipu jättää jäljet vahvimpaankin ihmiseen. Ja mun mielestä on vahvuutta nimenomaan myöntää ja kohdata pelko, sitten siitä pääse yli. Heikkoutta on jos ei kohtaa pelkoa, mutta ei sitä pelon syntymistä voi aina itse päättää. Mutta loppuosassa oon sun kanssa samaa mieltä, kiitos kommentista :)

   Poista