♥ Idde

Kuka blogia kirjoittaa?     Moi! Mä oon Ida, ja kirjoitan tässä blogissa 8-vuotiaaksi kääntyvän estehevoseni elämästä.     Ruudun tältä puolelta löytyy 19-vuotias tyttö Järvenpäästä. Hevosharrastuksen pariin päädyin jo ihan pienenä vanhempieni mukana, ja hevosen selässä matkustelemisen aloitin n. neljän vuoden iässä. Pitkän ratsastuskoulu- ja vuorkaustaustan jälkeen sain viimein oman hevosen vuoden 2013 itsenäisyyspäivänä. Codan kanssa kilpailin kauden 2014 lähinnä aluetasolla 100cm luokissa, ja kaudella 2015 keskityttiin hiomaan 110cm tasoa. Kaudella 2016 jatkettiin samaa rataa kesään saakka, jolloin sitten muutettiin Codan kanssa Saksaan. Nyt ollaan kuitenkin takaisin, ja suunnataan katseet ihan rauhassa kauteen 2017!
     Mä olen kiinnostunut hevostelun lisäksi myös laulamisesta, näyttelemisestä, autoista, ja moottoripyöristä. Luonteeltani olen sosiaalinen ja puhelias, tulen ihmisten kanssa hyvin toimeen, tempperamenttiakin löytyy, mutta pyrin ottamaan jokaisen huomioon. Mulle on tärkeetä molemminpuolinen kunnioitus, ja toisen arvostus vaikka mielipiteet eroaisivatkin toisistaan.
     Hevosten kanssa haluan aina olla huolellinen ja tarkka. Hevosen hyvinvointi on mun ykkösprioriteetti, ja omat menot saa odottaa niin kauan kunnes hevonen on hoidettu kunnolla. Jos mulla on tallilla oikeasti kiire, niin aika kiritään kasaan hieman tiiviimmällä ratsastuksella, jutustelun vähentämisellä, sekä kamojen pikaisemmalla hoitamisella. Hevosen kustannuksella en kiirehdi koskaan, oli kyseessä sitten Coda tai kuka vaan nelijalkainen kavioeläin. Jos hevosen kunnolliseen hoitamiseen ei riitä aika, ei oma hevonen ole silloin oikea vaihtoehto.
      Ratsastuksessa tärkeintä mulle on luottamus. Ihmisen pitää hoitaa aisiat niin, että molemminpuoleinen luottamussuhde voi syntyä. Vasta siinä vaiheessa kun hevonen luottaa ihmiseen ja ihminen hevoseen, voi kehitys nousta seuraavalle tasolle. Hevoset on yksilöitä, eikä kahta samanlaista ole. Haluan oppia lukemaan erilaisia hevosia mahdollisimman hyvin, jotta voin vastata niiden tarpeisiin parhaani mukaan. Toivon myös ratsastajana, että voin oppia joka päivä uutta hevosten kanssa, ja jokainen ratsastuskerta opettaisi mulle jotain.
Ota yhteyttä: ida.kuisma@gmail.com


♥: Idde

4 kommenttia:

  1. Mäkin haluisin olla laulaja tai näyttelijä, tai vaikka molemmat!

    VastaaPoista
  2. Tää on kiva blogi ����

    VastaaPoista